Ευρωπαϊκό στίβου ΑμεΑ: Το χρυσό της Σταματουλά έγινε... ασημένιο μετά από ένσταση - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Αυγούστου 23, 2018

Ευρωπαϊκό στίβου ΑμεΑ: Το χρυσό της Σταματουλά έγινε... ασημένιο μετά από ένσταση


Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια σφαιροβολίας, Μαρία Σταματουλά, αν και αρχικά πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου με νέο ρεκόρ αγώνων στο ευρωπαϊκό στίβου ΑμεΑ που διεξάγεται στο Βερολίνο, τελικά αρκέστηκε στο ασημένιο μετάλλιο.



Αυτό συνέβη, μετά την ένσταση που κατέθεσε η Ουκρανία για την πρώτη βολή της Σταματουλά, η οποία έγινε δεκτή από την αρμόδια επιτροπή της IPC.


Έτσι την πρώτη θέση κατέλαβε η Ουκρανή Μοσκαλένκο, η οποία με καλύτερη βολή στα 5.65μ, πήρε την πρωτιά από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια και παράλληλα και το ρεκόρ αγώνων, το οποίο κατείχε από τη διοργάνωση του 2014 στο Σουόνσι με 5.62μ.

Η καλύτερη βολή της Σταματουλά, από τη στιγμή που ακυρώθηκε η πρώτη με 6.34, ήταν 5.27μ. που την έφερε στη δεύτερη θέση του τελικού, πίσω από την Μοσκαλένκο και μπροστά από τη Γερμανίδα Βίχμαν (4.45μ.). Οι υπόλοιπες έγκυρες βολές της Σταματουλά ήταν 4.59, 4.43 και 4.87μ.

Την τρίτη θέση, αλλά χωρίς μετάλλιο, λόγω μικρής συμμετοχής, κατέλαβαν ο Δημήτρης Ζησίδης στην κορίνα F32 και ο Αναστάσης Πετρόπουλος στο μήκος Τ36. Η καλύτερη βολή του Ζησίδη μετρήθηκε 23.91μ., ενώ το καλύτερο άλμα του Πετρόπουλου ήταν 4.69μ.

Οι υπόλοιπες έγκυρες βολές του Ζησίδη μετρήθηκαν 23.46 και 22.62 μέτρα, ενώ ο Πετρόπουλος είχε ένα ακόμη έγκυρο άλμα στα 4.44μ.

Τέλος, στη σφαιροβολία F54 ο Απόστολος Βλασακίδης κατετάγη πέμπτος και ο Αθανάσιος Γεωργιάδης έκτος. Και οι δύο αθλητές είχαν καλύτερη βολή στα 7.90μ., όμως ο Βλασακίδης βρέθηκε ψηλότερα στην τελική κατάταξη, λόγω καλύτερης δεύτερης βολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: