Eurovision 2017:Η πρωτιά,η Ρουσλάνα & η βαρύτητα της Κύπρου - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Μαΐου 14, 2017

Eurovision 2017:Η πρωτιά,η Ρουσλάνα & η βαρύτητα της Κύπρου



Με την μπαλάντα «Amar Pelos Dois (Αγάπη για δύο)», ο εκπρόσωπος της Πορτογαλίας, Salvador Sobral, κατάφερε να «τραγουδήσει» στην «καρδιά» της Ευρώπης και να φέρει για πρώτη φορά την νίκη στην χώρα του, κερδίζοντας με 382 ψήφους.

Μετά από ένα χρόνο αποχής από τον εν λόγω θεσμό, η Πορτογαλία ανέτρεψε τα τετριμμένα και κατάφερε να μπει στην λίστα με τα φαβορί από την πρώτη στιγμή και έπειτα να «σηκώσει» το τρόπαιο. 

Φαίνεται, ότι το φόντο του μαγεμένου δάσους, η απλότητα του καλλιτέχνη και η ερμηνεία στα πορτογαλικά «έδωσαν» φωνή στην Ευρώπη, η οποία πίστεψε στον Salvador και την δύναμη ψυχής του. 

Για την ιστορία, ο Salvador, συγκίνησε ολάκερη την Ευρώπη, καθώς φήμες ήθελαν τον καλλιτέχνη να βρίσκεται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση καρδιάς, ωστόσο, ο Εκπρόσωπος Τύπου του διέψευσε τους «ψιθύρους». Η Πορτογαλία, παίρνει μέρος στην Eurovision από το 1964. Στις 48 φορές που έχει συμμετάσχει στον εν λόγω θεσμό (49η με αυτή) η καλύτερη θέση που πήρε ποτέ ήταν η 6η το 1966.

Σημειώνεται ότι, το τραγούδι έγραψε η αδελφή του Salvador, η οποία μετά την νίκη του αδελφού της, εμφανίστηκε επί σκηνής για να τραγουδήσει μαζί του, την νικητήρια μπαλάντα.

Η «βαρύτητα» της Κύπρου

Στην 21η θέση τερμάτισε η Κύπρος και το τραγούδι «Gravity», συγκεντρώνοντας 68 ψήφους. O 28χρονος Ηovig, εμφανίστηκε 19ος στον μεγάλο τελικό της Eurovision, βγάζοντας ασπροπρόσωπο το νησί της Αφροδίτης. Η σκηνική παρουσία, το concept, η χορογραφία και τα οπτικά εφέ επί σκηνής, κατάφεραν να δώσουν μια φρέσκα «νότα» και να «κλέψουν» την παράσταση.

Μάλιστα, στο τέλος του τραγουδιού, η συμμετοχή της Κύπρου δέχτηκε το πιο θερμό χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους στο International Exhibition Centre, του Κιέβου. 

Το μήνυμα του BBC για την κυπριακή συμμετοχή

Μέσα από τον ειδικό λογαριασμό του BBC για τη Eurovision στο twitter, φαίνεται ξεκάθαρα η προτίμηση στο τραγούδι της Κύπρου, καθώς με ένα tweet παροτρύνουν τους χιλιάδες των followers τους να δώσουν το δωδεκάρι στο “Gravity”.


Ελλάδα: «This is love»

Eεκπρόσωπος της Ελλάδας στον φετινό διαγωνισμό, ήταν η νεαρή τραγουδίστρια Demy, η οποία ερμήνευσε το «This is love». Η τραγουδίστρια με τους συνεργάτες της προσπάθησε να ανέβει στη σκηνή και να δώσει τον καλύτερό της εαυτό ώστε να κατακτήσει μια καλή θέση για την Ελλάδα αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε μένοντας εκτός δεκάδας. 

Η πανέμορφη Demy, «τερμάτισε» στην 19η θέση, με 77 ψήφους.


Η πρώτη πεντάδα
Πορτογαλία
Μολδαβία
Βέλγιο
Σουηδία
Ιταλία



H Ρουσλάνα, το “Wild Dance” και η εμφάνιση «έκπληξη»

Η Ρουσλάνα, νικήτρια της Eurovision το 2004, εμφανίστηκε επί σκηνής 13 χρόνια μετά, με ένα μεταλλικό φόρεμα, ξεσηκώνοντας το κοινό της Ευρώπης.

Κατά την διάρκεια της εμφάνισης μιας τραγουδίστρια, κάποιος άντρας από το κοινό, ανέβηκε επί σκηνής, κάνοντας άσεμνες κινήσεις στην ερμηνεύτρια, χωρίς όμως εκείνη να χάσει τα λόγια της, δείχνοντας έτσι τον επαγγελματισμό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add