Η Γιόκο Όνο πήγαινε για παγκόσμιο ρεκόρ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Οκτωβρίου 12, 2015

Η Γιόκο Όνο πήγαινε για παγκόσμιο ρεκόρ



Η απόπειρα της Γιόκο Όνο για ένα νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ με τη δημιουργία του Σήματος της Ειρήνης από ανθρώπους απέτυχε παταγωδώς.
Η γυναίκα του Τζόν Λένον και διάσημη καλλιτέχνις Γιόκο Όνο οργάνωσε τη δημιουργία νέου σήματος ειρήνης από ανθρώπους στο Σέντραλ Πάρκ της Νέας Υόρκης χθες. Η εκδήλωση διοργανώθηκε για να τιμήσει την 75η επέτειο γενεθλίων του Τζον Λένον, στις 9 Οκτωβρίου.
Η Όνο ευελπιστούσε να ξεπεράσει σε αριθμό ατόμων το μεγαλύτερο σήμα ειρήνης που έγινε ποτέ, με 5814 άτομα, το 2009 σε ένα φεστιβάλ της Νέας Υόρκης. Η συγκέντρωση οργανώθηκε τότε από τον ακτιβιστή Τρέβορ Ντόχερυ και ξεπέρασε κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ των 2500 ατόμων.
'Ετσι τα άτομα που εμφανίστηκαν στο East Meadow χθες, τα οποία ήταν γύρω στα 2000 αφήνουν την προσπάθεια της ΄Ονο στην τρίτη θέση.
Την Παρασκευή η Ono θα μεταβεί στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας ως επικεφαλής ετήσιας εκδήλωσης στο Imagine Peace Tower, έναν πύργο φωτός που είναι γεμάτος από «σοφία, θεραπεία και χαρά», και εγκαινιάστηκε από την καλλιτέχνη το 2007. Τον επισκέπτεται κάθε χρόνο την ημέρα των γενεθλίων του Lennon
Αν και πρόσφατα ολοκλήρωσε την αναδρομική της στο Μουσείο της Νέας Υόρκης Μοντέρνας Τέχνης, στη Νέα Υόρκη, η ΄Ονο δεν κατάφερε να ευαισθητοποίησει αρκετά τους κατοίκους της μητρόπολης για να παραστούν και να εντάξουν τον ευατό τους μέσα σε ένα συμβολικό σήμα ειρήνης, στο πνεύμα του αξέχαστου Τζόν Λένον.


ΠΗΓΗ: artnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add