Το ποίημα για τον βιασμό του που συντάραξε τον κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ) - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Μαΐου 09, 2015

Το ποίημα για τον βιασμό του που συντάραξε τον κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)





Οι εφιαλτικές μνήμες για τον 22χρονο Kevin Kantor επέστρεψαν μετά από 2 χρόνια όταν το Facebook του πρότεινε για φίλο τον βιαστή του.

Είχε πέσει θύμα βιασμού στο Κολοράντο και έκανε την αποκάλυψη σε ένα μεγάλο ακροατήριο που ξέσπασε σε χειροκροτήματα στο "2015 College Unions Poetry Slam Invitational". 

Το βίντεο από το ποίημά του "People You May Know" έχει προβληθεί περισσότερες από 380.000 φορές στο YouTube, με χρήστες του διαδικτύου να του στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης.

Όταν είδε τον βιαστή του στους προτεινόμενους φίλους στο Facebook, αντί να διαγράψει τον λογαριασμό του άρχισε να βλέπει τις φωτογραφίες του. 

"Click. Χορεύει με το πουκάμισό του ανοιχτό. Click. Τρώει σούσι και πίνει μπίρες με φίλους. Cick. Ξέρω αυτή την περιοχή. Click. Σκότωσα τη μνήμη αυτού του T-shirt. 

Τον αποκαλώ "The Wolf" όταν γράφω για αυτόν. "Λύκο" επειδή έτσι θα το κάνω όσο το δυνατό περισσότερο να μοιάζει με παραμύθι". 

Μιλώντας στο news.com.au, σημείωσε πως το να γράψει το ποίημα ήταν απίστευτα απελευθερωτικό. "Η ποίηση και η παράσταση ήταν πάντα ο τρόπος με τον οποίο εξόρκιζα τους δαίμονές μου". 

Οι αντιδράσεις στο ποίημά του ήταν υποστηρικτικές, με τον φοιτητή του Πανεπιστημίου στο βόρειο Κολοράντο να σημειώνει πως η εμπειρία του έχει μετατραπεί σε κάτι θετικό. 

"Κανείς δεν τρέχει να βοηθήσει έναν νεαρό που πέφτει θύμα βιασμού από άλλον άντρα. Ελπίζω οι άνθρωποι που παρακολουθούν το βίντεο να συνειδητοποιήσουν ότι η κουλτούρα να λένε πως τα θύματα σεξουαλικής βίας το ζητούσαν είναι της ίδιας λογικής με το να ρωτάνε άντρες θύματα γιατί δεν αντιστάθηκαν". 

Ανέφερε ακόμα πως εμπνεύστηκε το ποίημα από τον αδερφό του Adam που η αρχική του αντίδραση ήταν να τον ρωτήσει γιατί δεν αντεπιτέθηκε. 

"Με μεγάλωσε και εξακολουθεί να αποτελεί πηγή δύναμης στη ζωή μου. Η αντίδρασή του ήταν ένα απογοητευτικό μάθημα. Ορισμένες φορές οι άνθρωποι που αγαπάμε περισσότερο στη ζωή μας δεν ξέρουν πως να χειριστούν μια τραυματική εμπειρία. 

Δεν σημαίνει ότι δεν σε αγαπούν ή ότι δεν είναι εκεί για εσένα. Αντίθετα, απλά δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι". 

Πηγή: News.com.au

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add