Κατέληξαν σε συμφωνία εργαζόμενοι και Deutsche Bahn για τις μισθολογικές αυξήσεις - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Μαΐου 28, 2015

Κατέληξαν σε συμφωνία εργαζόμενοι και Deutsche Bahn για τις μισθολογικές αυξήσεις


Η EVG, που αποτελεί το μεγαλύτερο συνδικάτο εργαζομένων στους γερμανικούς σιδηροδρόμους, κατέληξε σε συμφωνία με την Deutsche 
Banh αναφορικά με το θέμα των μισθολογικών αυξήσεων, ύστερα από από πολύμηνες κινητοποιήσεις και διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα εκπροσώπου της EVG, που εκπροσωπεί τους περισσότερους εργαζόμενους στην εταιρεία, οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε μισθολογικές αυξήσεις 3,5% ή τουλάχιστον 80 ευρώ μηνιαίως για όλους τους εργαζομένους αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου. Επίσης, από τον Μάιο του 2016, θα λάβουν επιπλέον αύξηση 1,6% ή τουλάχιστον 40 ευρώ μηνιαίως.
Το συνδικάτο ζητούσε μηνιαίες αυξήσεις 6% για τους εργαζομένους ή τουλάχιστον 150 επιπλέον μηνιαίως για τους χαμηλόμισθους και παράλληλα είχε προειδοποιήσει με απεργιακές κινητοποιήσεις σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας στον τελευταίο γύρο των διαπραγματεύσεων.

Ο Ούλριχ Βέμπερ, επικεφαλής προσωπικού της Deutsche Bahn, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δεδομένου του έντονα ανταγωνιστικού περιβάλλοντος, η συμφωνία ήταν «ένας συμβιβασμός στα όρια του δυνατού».
Να σημειωθεί ότι, η Deutsche Bahn βρίσκεται σε ξεχωριστές διαπραγματεύσεις με το μικρότερο συνδικάτο των μηχανοδηγών, το GDL, το οποίο συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα να αναστείλει τις κινητοποιήσεις του αφού οι δύο πλευρές κατέληξαν στη λύση της διαιτησίας προκειμένου να δοθεί τέλος στη 10μηνη διαμάχη τους.

metaforespress 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add