Πάτρα: Το πόδι του άρχισε να μουδιάζει και από την παραλία κατέληξε σε νοσοκομείο. - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Ιουλίου 16, 2017

Πάτρα: Το πόδι του άρχισε να μουδιάζει και από την παραλία κατέληξε σε νοσοκομείο.


 ΦΩΤΟ από dete.gr
Το μπάνιο στο Αρκούδι τον έστειλε στο νοσοκομείο! Ο λόγος για τον Πατρινό αρχυροχρυσοχόο Ανδρέα Ζαγκλάρα ο οποίος δέχθηκε τσίμπημα αράχνης με αποτέλεσμα το πόδι του να μουδιάζει για 24 ώρες και να καταλήξει στο νοσοκομείο! Όλα συνέβησαν πριν μερικές ημέρες. Η αράχνη είχε καταφέρει να «φωλιάσει» στο καπέλο της μόλις 2 ετών κόρης του. Ο Ανδρέας Ζαγκλάρας ξάπλωσε, ακούμπησε το πόδι του πάνω στο καπέλο και η αράχνη τον τσίμπησε. Όπως είπε ένιωσε ένα δυνατό πόνο και το πόδι του άρχισε να μουδιάζει. Αμέσως κατευθύνθηκε στο Νοσοκομείο Ρίου, ενώ έβλεπε πως έβγαζε εξανθήματα (προφανώς από το δηλητήριο) και στα δύο του πόδια. Το ένα όμως άρχισε να μην το νιώθει. «Το πόδι μου ήταν ξερό, σκεφθείτε μου έκαναν ένεση στο Νοσοκομείο και δεν κατάλαβα ότι με τρύπησαν» είπε.

Αμέσως του χορηγήθηκε αγωγή. Αντιβίωση και αλοιφή για το τραύμα ώστε να επουλωθεί η πληγή! Ο ίδιος μέσα στον πόνο του σκεφτόταν πως αν δεν δάγκωνε εκείνον η αράχνη, πιθανόν να δάγκωνε το κοριτσάκι του, αν δεν την έβλεπε και φορούσε το καπέλο! Πλέον η υγεία του εξελίσσεται ομαλά, ωστόσο όπως λέει ταλαιπωρήθηκε αρκετά.


Ανάμεσα στα 50.000 διαφορετικά είδη αραχνών σε όλο των κόσμο, οι περισσότερες είναι αβλαβείς. Ωστόσο, κάποιες εγχέουν το δηλητήριο τους στο θύμα μέσω των κοίλων κυνoδόντων τους. Φυσικά ορισμένα δαγκώματα αραχνών θα προκαλέσουν ένα μικρό κόκκινο οίδημα και φαγούρα και κάποια άλλα -λόγω της τοξίνης που παράγεται από το δηλητήριο- θα προκαλέσουν κεφαλαλγία, εξάνθημα, πόνο στις αρθρώσεις και τους μυς, μυϊκούς σπασμούς, ναυτία, εμετό, πυρετό και ρίγη. Πάντως, αν και πιθανά επώδυνο, το δάγκωμα από μη δηλητηριώδη αράχνη δεν είναι επικίνδυνο, αλλά πολλές φορές δεν είναι επικίνδυνο ούτε και το δάγκωμα της δηλητηριώδης αράχνης –ανάλογα τον τύπο.

Στην χώρα μας, υπολογίζεται ότι υπάρχουν 1.500 είδη αραχνών (856 επισήμως), με το μεγαλύτερο ποσοστό σε Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου (όπως η Λέσβος), ενώ 30% ζουν στο υγρό, παγωμένο περιβάλλον των ασβεστολιθικών σπηλαίων. Τα πιο κοινά δηλητηριώδη είδη είναι η «μαύρη χήρα» και η «λοξοσκέλη» (loxosceles).

Το δάγκωμα από τις συγκεκριμένες 2 αράχνες θα πρέπει να αξιολογηθεί από έναν γιατρό. Αν το τσίμπημα είναι ήπιο, η θεραπεία περιλαμβάνει αναλγητικά, αντισταμινικά και αντιβιοτικά. Το δάγκωμα της μαύρης χήρας μπορεί να απαιτήσει ένα μυοχαλαρωτικό μέσω ενδοφλέβιας ή φαρμακευτική αγωγή για την προστασία από υψηλή πίεση του αίματος που προκαλεί το δηλητήριο.

Πηγή: dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add