Αποθηκεύω τα πάντα στην κουζίνα μου - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Νοεμβρίου 04, 2019

Αποθηκεύω τα πάντα στην κουζίνα μου


Οι αποθηκευτικοί χώροι σε μια κουζίνα είναι απαραίτητοι έτσι ώστε να είναι όλα σε τάξη.
Η εργονομία και η λειτουργικότητα αποτελούν τα βασικά στοιχεία που χρειάζεται να διαθέτεις για να επιτύχεις μια μόνιμα τακτοποιημένη κουζίνα.Τα παρακάτω πρακτικά αξεσουάρ αποθήκευσης θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις τους αποθηκευτικούς χώρους και να αξιοποιήσεις κάθε σημείο της κουζίνας σου.


Οργάνωσε τα συρτάρια σουΑυτός ο χώρος αποτελείται από πολλές θήκες για τα μαχαιροπίρουνα και οπτικά νομίζεις ότι υπάρχει μόνο ένα συρτάρι.
Όταν το συρτάρι είναι ανοιχτό, αποκαλύπτονται επιπλέον συρτάρια που βελτιστοποιούν την αποθήκευση και αξιοποιούν ακόμη και τον αχρησιμοποίητο χώρο.
Με αυτό τον τρόπο όλοι οι χώροι των συρταριών μεταμορφώνονται σε αποθηκευτικούς χώρους.

Εδώ μπορείς να βρεις και τις κλασσικές θήκες
Χρησιμοποίησε διαχωριστικά και αποθήκευσε με οργάνωση τις κατσαρόλες σου στο συρτάρι.

Tip: Mπορείς να πάρεις ένα αντιολισθητικό πάτο για να εμποδίζεις τα σκεύη και τα πιάτα σου να μετακινούνται κάθε φορά που ανοιγοκλείνεις το συρτάρι

Μετάτρεψε τα επιδαπέδια έπιπλα σε αποθηκευτικούς χώρουςΜε τις συρόμενες θήκες βελτιστοποιείς τους εσωτερικούς χώρους των επίπλων κουζίνας, αξιοποιώντας και το τελευταίο εκατοστό.
Αποθήκευσε μπαχαρικά σε κουτιά και μπουκάλια, σερβίτσια ακόμα και χαρτοπετσέτες.Χωρίς τη δημιουργία μιας γωνίας αποθήκευσης αφήνεις χαμένο μεγάλο ποσοστό του χώρου της κουζίνας σου.
Ο μηχανισμός γωνιακού ντουλαπιού είναι η αποτελεσματικότερη λύση για αξιοποίηση στο μέγιστο του μη προσβάσιμου χώρου σου.
Με ένα τράβηγμα μπορείς να φέρεις όλα τα καλάθια μπροστά επιτρέποντας εύκολη πρόσβαση σε αντικείμενα που έχεις αποθηκεύσει μέσα.Πρόσθεσε την κατάλληλη συρταριέρα μέσα στο ντουλάπι σου και δημιούργησε επιπλέον χώρους αποθήκευσης για να οργανώσεις τα κουζινικά σου είδη
και να κάνεις την κουζίνα σου λειτουργική και εύχρηστη.
Δημιούργησε χώρους που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες σου και θα κάνουν το μαγείρεμα και τις καθημερινές σου εργασίες πιο εύκολες.

Οργάνωσε τους χώρους προετοιμασίας


Τα αξεσουάρ και τα μαγειρικά σκεύη που χρησιμοποιούνται καθημερινά πρέπει να βρίσκονται σε εύκολη και προσβάσιμη θέση.
Όταν, λοιπόν, τα ντουλάπια και τα συρτάρια σου καλύπτουν τον διαθέσιμο χώρο τους, η εναλλακτική λύση είναι ο τοίχος!


Τοποθέτησε ράγες στον τοίχο που μπορούν να «φιλοξενήσουν» σε αποσπώμενους κρεμαστούς γάντζους σκεύη όπως δοχεία για μπαχαρικά, πετσέτες,
ψηλές κουτάλες και ό,τι άλλο χρειάζεσαι για την προετοιμασία του φαγητού.
Κρέμασε τα μαχαίρια σου σε μια μαγνητική μπάρα στον τοίχο χωρίς να ανησυχείς μήπως πέσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

add