Λάδι καρύδας: 4 λόγοι για να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Οκτωβρίου 02, 2017

Λάδι καρύδας: 4 λόγοι για να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε

Το έλαιο καρύδας έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές τα τελευταία χρόνια.

Παρότι τα οφέλη του αποτελούν συχνά πεδίο επιστημονικής αντιπαράθεσης, κάποιοι «ορκίζονται» στις ευεργετικές του ιδιότητες.

Δείτε κάποιες μελέτες που επιβεβαιώνουν τα οφέλη του ελαίου καρύδας για την υγεία:
Συμβάλλει στην αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων

Το λάδι καρύδας μπορεί να κάνει θαύματα στο ξηρό και ερεθισμένο δέρμα. Η τακτική χρήση μπορεί να αποτελέσει μέρος της θεραπείας του εκζέματος και της ψωρίασης, ενώ κάποια οξέα που περιέχει καταπολεμούν τις μυκητιασικές λοιμώξεις.
Αυξάνει την HDL χοληστερόλη

Το λάδι καρύδας περιέχει κορεσμένα λιπαρά οξέα μέσης αλύσου, ενώ τα περισσότερα λίπη και έλαια της διατροφής περιέχουν λιπαρά οξέα μακράς αλύσου. Όταν καταναλώνουμε λιπαρά οξέα μέσης αλύσου, αυτά χρησιμοποιούνται απευθείας ως πηγή ενέργειας, γιατί δεν είναι δυνατόν να αποθηκευτούν με τη μορφή αυτή στο σώμα. Μια από τις πιθανές θετικές επιδράσεις της κατανάλωσης λίπους καρύδας, είναι η βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και η αύξηση της καλής HDL χοληστερόλης. Να θυμάστε ότι τα οφέλη αφορούν μόνο το παρθένο λάδι καρύδας, δηλαδή χωρίς χημικά πρόσθετα και χωρίς να έχει υποστεί θερμική επεξεργασία.

Καταπολεμά την τερηδόνα

Τα έλαιο ινδικής καρύδας επιτίθεται στα βακτήρια που προκαλούν την τερηδόνα. Τα βακτήρια που προκαλούν τη φλεγμονή –και κατ’ επέκταση τη φθορά των δοντιών– προέρχονται από τα υπολείμματα των τροφών και είναι κυρίως δυο, ο Streptococcus mutans και ο γαλακτοβάκιλλος. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η ενισχυμένη δράση του επεξεργασμένου ελαίου ινδικής καρύδας οφείλεται στις χημικές αντιδράσεις που προκαλούν τα ένζυμα, οι οποίες δημιουργούν οξέα που καταστέλλουν τα βακτήρια. Αυτό στηρίζεται και από το γεγονός ότι προηγούμενες έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι το επεξεργασμένο με ένζυμα γάλα καρύδας γίνεται επίσης δραστικό εναντίον του Streptococcus mutans.
Βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας

Μία από τις πιο γνωστές ιδιότητές του είναι η αποτοξινωτική του επίδραση στην επιδερμίδα. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η απομάκρυνση βακτηρίων και τοξινών από το στόμα, που επηρεάζουν και το υπόλοιπο σώμα, έχει σημαντική επίδραση στην επιδερμίδα. Ειδικότερα αυξάνει τη φωτεινότητά της και μειώνει την ακμή.

Πηγή: popsugar.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: