Έχετε βρει την αδερφή ψυχή σας; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2017

Έχετε βρει την αδερφή ψυχή σας;

Ίσως δεν πιστεύετε στη θεωρία των «αδελφών ψυχών». Πράγματι, το σενάριο «είμαστε πλασμένοι ο ένας για τον άλλον» έχει κάτι από...
γλυκανάλατη κομεντί και κάτι από μυστηριώδες μέντιουμ της Κυψέλης. Οπότε, μην το παίρνετε τοις μετρητοίς.

Δεν μιλάμε για καρμικό ταίρι, μοναδικό έρωτα και λοιπά κινηματογραφικά και προληπτικά μοτίβα. Μιλάμε για τις συνθήκες που κάνουν δυο ανθρώπους αχώριστους και μια αγάπη (σχεδόν) αιώνια.

Αν έχετε αυτά τα κοινά με τον σύντροφό σας, έχετε βρει την αδερφή ψυχή σας

Η «αδερφή ψυχή» μας είναι ο πολύ, πολύ, πολύ ταιριαστός μας σύντροφος. Αυτός που δεν θα βαρεθούμε, δεν θα αντιπαθήσουμε, δεν θα απατήσουμε, δεν θα υποτιμήσουμε ποτέ. Αυτός που θ’ αγαπάμε και θα θαυμάζουμε και θα εκτιμούμε και θα ερωτευόμαστε όσα χρόνια κι αν περάσουν δίπλα του.

Αν με τον καλό σας, έχετε τα παρακάτω κοινά, τότε μάλλον σας αξίζουν συγχαρητήρια: έχετε την τέλεια σχέση.

Ενδιαφέρεστε ο ένας για τα… ενδιαφέροντα του άλλου.

Μπορεί να μην έχετε ακριβώς τα ίδια χόμπι και ενδιαφέροντα, αλλά αν είστε κι οι δύο φιλομαθείς φύσεις που ξέρουν να ακούν και να νοιάζονται για το άλλο τους μισό, τότε είστε ένα ζευγάρι χαρούμενο. Ακόμα κι αν δεν μοιράζεστε τα ίδια πάθη, νοιάζεστε να κατανοήσετε τι κεντρίζει την προσοχή του συντρόφου σας, γιατί ξέρετε ότι έτσι φωτίζονται περισσότερες πτυχές του -και, τελικά, έχετε πιο πολλά ν’ αγαπάτε σ’ αυτόν.


Κάνετε πλάκα ο ένας στον άλλον

Η συμβίωση μας φέρνει κοντά και η υπερβολική εγγύτητα κάποτε θα σημαίνει ότι ο καλός ή καλή σου θα γίνει μάρτυρας μιας σχετικά… εξευτελιστικής στιγμής σου. Τα ελαττώματα, οι γκάφες, οι ντροπιαστικές στιγμές σας, όμως, δεν είναι αμήχανες αν κάνετε κι οι δυο πλάκα. Δεν χρειάζεται να έχεις διδακτορικό στη Φιλοσοφία για να το αντιληφθείς: τα ζευγάρια που νιώθουν άνετα να γελούν με τα λάθη και τα ευτράπελα της ζωής τους μακροημερεύουν.

Σας αρέσει να περνάτε με τον ίδιο τρόπο τον ελεύθερο χρόνο σας.

Δεν είναι ότι δεν μπορείς να ζήσεις μ’ έναν άνθρωπο που προτιμάει να μένει σπίτι, ενώ εσύ θες να βγαίνεις. Απλώς, αν συμφωνείτε για το τι σημαίνει «περνάω καλά», η ζωή γίνεται πολύ ευκολότερη. Αν έχετε το ίδιο γούστο σε ταινίες και μουσική, αν συμφωνείτε ότι η τέλεια έξοδος είναι η… μη έξοδος ή ότι το ιδανικό σαββατόβραδο περιλαμβάνει φαγητό με φίλους, σινεμά και ποτάκια, τότε έχετε κλείσει μια θέση στη λίστα με τα «τέλεια» ζευγάρια.

Γελάτε με τα ίδια πράγματα.

Το χιούμορ σας είναι κοινό, τα αστεία σας μοιάζουν και γελάει συχνά ο ένας με τις χαζομάρες του άλλου; Έχετε ένα εκατομμύριο παλιά αστεία που σας κάνουν να διπλώνεστε απ’ τα γέλια κάθε φορά σαν να είναι η πρώτη φορά; Σκουντιέστε με νόημα όταν βλέπετε ή ακούτε κάτι αστείο σε δημόσιο χώρο και παλεύετε μαζί να κρύψετε τα χαχανητά σας; Ε, τότε, μάλλον είστε αχώριστοι!

Μπορείτε κι οι δύο να παραδεχτείτε τα λάθη σας.

Δεν υπάρχει σχέση χωρίς εντάσεις και κανείς μας δεν μπορεί να είναι πάντα άψογος, λογικός και ήρεμος. Το ζήτημα είναι να ξέρεις να λές καμιά ειλικρινή «συγγνώμη» πού και πού -και να ξέρεις ότι και το ταίρι σου είναι πάντα έτοιμο να παραδεχτεί τα λάθη του. Η αμοιβαία κατανόηση και οι από κοινού υποχωρήσεις είναι δείγματα ότι έχετε βρει τον άνθρωπο της ζωής σας.

Τα βρίσκετε στα πρακτικά.

Έχει τύχει να δείτε συμβίωση μεταξύ δυο εντελώς αντίθετων στην καθημερινότητά τους ανθρώπων; Αν ο ένας μετράει τα δίλεπτα κι ο άλλος είναι σπάταλος ή ο ένας είναι μανιακός με την καθαριότητα κι ο άλλος πιο χαλαρός ή ο ένας αγχώδης με τους λογαριασμούς κι ο άλλος… τουρίστας, οι εντάσεις είναι αναπόφευκτες. Δυο άνθρωποι που έχουν βρει τον τρόπο να ζουν χωρίζοντας τις δουλειές, συμφωνώντας στα των οικονομικών και λύνοντας όλα αυτά τα πρακτικά ζητήματα ανώδυνα, είναι δυο άνθρωποι που συμβιώνουν χωρίς εκνευρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add