Ανατριχιαστικά μπρελόκ με ζωντανά ζώα πωλούνται ως σουβενίρ στην Κίνα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Ιουνίου 18, 2017

Ανατριχιαστικά μπρελόκ με ζωντανά ζώα πωλούνται ως σουβενίρ στην Κίνα

Αν σας πιάνει η ψυχή σας όταν κοιτάτε τα ζώα σε μικροσκοπικά κλουβιά στα πάρκα, τότε με τη συγκεκριμένη είδηση θα εξοργιστείτε. Πρόκειται για ένα ανατριχιαστικό σκάνδαλο που αποκάλυψε το CNN και αφορά μία απάνθρωπη μόδα που κυκλοφορεί στην Κίνα.

Ζωντανές χελώνες, ψάρια, σαύρες και άλλα αμφίβια, εγκλωβισμένα σε πολύ μικρές πλαστικές σακούλες πωλούνται ως διακοσμητικά μπρελόκ. Οι πωλητές ισχυρίζονται ότι το σακουλάκι περιέχει κρυστάλλους οξυγόνου και θρεπτικές ουσίες σχεδιασμένες για να κρατήσουν τα ζώα ζωντανά, αλλά στην πραγματικότητα, τα περισσότερα πεθαίνουν μέσα σε μια ημέρα ή και λιγότερο εξαιτίας της στέρησης οξυγόνου.

Αυτό που είναι ακόμα πιο ανατριχιαστικό είναι ότι χάρη στη χαλαρή νομοθεσία της Κίνας για την προστασία των ζώων, οι περισσότεροι πελάτες ενθαρρύνονται να βάλουν τα μπρελόκ στο φούρνο μικροκυμάτων και στη συνέχεια να φάνε τα ζώα αυτά μετά το θάνατό τους.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τα ανατριχιαστικά αυτά μπρελόκ πωλούνται κοντά στις εισόδους του μετρό και παρόλο που οι τοπικοί νόμοι ισχυρίζονται ότι αυτά τα μπρελόκ είναι απολύτως νόμιμα, οι υποστηρικτές των δικαιωμάτων των ζώων είναι εξοργισμένοι.

Επίσης για όσους φιλόζωους θέλουν να κρατήσουν τα ζωάκια αυτά ως κατοικίδια ανοίγοντας το σακουλάκι, οι αρμόδιες οργανώσεις ενημερώνουν ότι είναι αρκετά επικίνδυνο για την υγεία τους, αφού τα ζώα αυτά είναι πιθανόν να μεταφέρουν το βακτήριο της σαλμονέλας.

Μία παγκόσμια αίτηση για να σταματήσει η πώληση αυτών των ζώων-μπρελόκ είναι ήδη σε εξέλιξη στο Avaaz.org, και έχει συγκεντρώσει πάνω από 143.000 υπογραφές.Δεν υπάρχουν σχόλια: