ΣΤΑ ΔΥΟ Η ΕΛΛΑΔΑ! Ο ΒΟΡΡΑΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ, Ο ΝΟΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Ιουλίου 10, 2016

ΣΤΑ ΔΥΟ Η ΕΛΛΑΔΑ! Ο ΒΟΡΡΑΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ, Ο ΝΟΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ!

Πρόσφατα μόλις ξέσπασε «σκάνδαλο» σε ό,τι αφορά την παραχώρηση του λιμανιού του Πειραιά στους Κινέζους. Η ελληνική πλευρά καμάρωσε πως «ο Πειραιάς γίνεται η πύλη της Κίνας στην Ευρώπη»! Ολοκλήρωσε έτσι ο Τσίπρας αυτό που ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια ο Κώστας Καραμανλής, να μετατρέψει δηλ. τον Πειραιά σε «κινεζική ζώνη» και πάντως σε σημείο εισόδου του Πεκίνου προς την Ευρώπη και τον ευρύτερο δυτικό κόσμο.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Τσίπρας συμφώνησε τα παραπάνω με τους Κινέζους, αλλά σε συνδυασμό με την υπόλοιπη κατανομή δυνάμεων ανάμεσα στις μεγάλες χώρες που ενδιαφέρονται για την Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο. Δεν πέρασε πολύς καιρός που οι Ρώσοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Η ελληνική κυβέρνηση δεν είπε «όχι»! Όμως το ρωσικό αυτό ενδιαφέρον, σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον της Μόσχας να πάρει στρατιωτική βάση στο τουρκικό Ιντζιρλίκ, δημιουργεί νέα τοπικά δεδομένα, κρίσιμα για το γενικότερο γεωπολιτικό παιχνίδι.

Έχουμε και άλλες φορές κάνει λόγο για τη «Νέα Γιάλτα» που οικοδομείται στον πλανήτη. Μέσα στο πλαίσιο της «Νέας Γιάλτας» είναι φυσιολογικό οι υπερδυνάμεις να προσπαθεί η κάθε μία εξ αυτών να επιβάλλει τα δικά της συμφέροντα επί εκείνων των υπολοίπων. Έτσι γίνεται και έτσι γινόταν πάντοτε στην ιστορία των διεθνών σχέσεων. Το θέμα είναι ότι η περιοχή μας ανακατατάσσεται ραγδαία και σε μερικά χρόνια δεν θα είναι αυτή που γνωρίσαμε έως τώρα! Και εκεί ακριβώς έρχονται οι μεγάλες δυνάμεις, για να θέσουν τα δικά τους ιδιαίτερα συμφέροντα.

Εάν λοιπόν το λιμάνι του Πειραιά κατέληξε ήδη στους Κινέζους, για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης υπάρχει ενδιαφέρον από τους Ρώσους. Όμως κάτι τέτοιο δημιουργεί αυτομάτως… δύο «Ελλάδες»! Μία του Νότου και μία του Βορρά. Να σημαίνει άραγε κάτι τέτοιο μία (όχι τυπική, αλλά ουσιαστικότατη) διχοτόμηση της ελλαδικής επικράτειας; Εάν ναι, τότε μιλάμε για πλήρη εφαρμογή του γνωστού γεωπολιτικού σχεδιασμού «Φάρος της Ανατολής», που πρώτοι βγάλαμε εδώ και χρόνια στη δημοσιότητα! Και τον «Φάρο της Ανατολής» πήγε να πιστοποιήσει ο Τσίπρας στο Πεκίνο. Η Ελλάδα-«πειραματόζωο» της Νέας Παγκόσμιας Τάξης ξαπλώνει στο χειρουργικό κρεβάτι των υπερδυνάμεων… Το μέλλον, για πολλούς, άδηλο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

add