Α. Τσίπρας: «Την Κυριακή στέλνουμε μήνυμα αξιοπρέπειας στον κόσμο» - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015

Α. Τσίπρας: «Την Κυριακή στέλνουμε μήνυμα αξιοπρέπειας στον κόσμο»

«Σήμερα γιορτάζουμε τη νίκη της δημοκρατίας, γιορτάζουμε για να ξεπεράσουμε τον φόβο και τους εκβιασμούς», τόνισε ο πρωθυπουργός Aλέξης Τσίπρας στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, υπογραμμίζοντας ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποκόψει την Ελλάδα από την Ευρώπη.

«Την Κυριακή στέλνουμε μήνυμα αξιοπρέπειας στον κόσμο», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε τους πολίτες να ξαναγράψουν ιστορικές στιγμές και να πούνε όχι σ” αυτούς που τους τρομοκρατούν, αλλά και όχι στον διχασμό.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την βεβαιότητά του για την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα ενότητας στον ελληνικό λαό , τονίζοντας «ό,τι και να αποφασίσουμε την Κυριακή, την Δευτέρα δεν θα έχουμε τίποτα να χωρίσουμε».

Σήμερα δεν διαμαρτυρόμαστε, σήμερα γιορτάζει η δημοκρατία, η δημοκρατία είναι χαρά, είναι λύτρωση, είναι διέξοδος και σήμερα γιορτάζουμε την νίκη της δημοκρατίας, είπε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον κόσμο να πει την Κυριακή ξεκάθαρα ένα μεγάλο και περήφανο «όχι» στα τελεσίγραφα.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην έκθεση του ΔΝΤ, που κρίνει μη βιώσιμο το χρέος, και σημείωσε ότι δικαιώνεται η θέση της κυβέρνησης.
Την ίδια ώρα, πηγές του Ταμείου που επικαλείται το Ρόιτερς, αποκάλυψαν πως κυβερνήσεις κρατών-μελών της ευρωζώνης αποπειράθηκαν να εμποδίσουν τη δημοσιοποιήση της έκθεσης. Δεν μπορείς να κρύψεις τα γεγονότα επειδή μπορεί να τύχουν εκμετάλλευσης, η ΕΕ πρέπει να καταλάβει ότι δεν γίνεται να αποφασίζονται τα πάντα με βάση τις δικές της προτεραιότητες, πρόσθεσε.

Πηγές: Α΄ Πρόγραμμα, ΕΡΤ1, ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add