Αποφυλακίστηκε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Β.Παπαγεωργόπουλος - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Ιουλίου 29, 2015

Αποφυλακίστηκε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Β.Παπαγεωργόπουλος

Εκμεταλλευόμενος τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, ο τέως δήμαρχος είχε προσφύγει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, κάνοντας αίτηση αποφυλάκισης λόγω αναπηρίας. Ο ίδιος υποστήριζε ότι ειδική επιτροπή που ορίζεται από το νόμο είχε γνωμοδοτήσει θετικά για ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Το Συμβούλιο έκανε δεκτή την αίτηση, υιοθετώντας την προηγούμενη πρόταση της αντιεισαγγελέως Αλεξάνδρας Ανδρέου, που είχε ανάψει το «πράσινο φως» για την αποφυλάκισή του.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος πέρασε τις πύλες των φυλακών Διαβατών λίγο μετά τις 16:00 το μεσημέρι.

«Με αδίκησαν όσο ελάχιστους ανθρώπους. Παρέμεινα στη φυλακή δύο χρόνια, πέντε μήνες και μία ημέρα, απολύτως άδικα. Βρίσκομαι αυτή τη στιγμή σήμερα έξω, ελεύθερος, χάρη στον ευεργετικό νόμο του κ. Παρασκευόπουλου. Διατηρώ την εμπιστοσύνη μου στην ελληνική Δικαιοσύνη και θέλω να πιστεύω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα η ελληνική Δικαιοσύνη θα αποκαταστήσει την τιμή και υπόληψη του δημάρχου Θεσσαλονίκης» τόνισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος στις πρώτες δηλώσεις μετά την αποφυλάκισή του.

Σε ερώτηση για το πώς ήταν το διάστημα μέσα στη φυλακή, απάντησε: «θα έχουμε την ευκαιρία να τα ξαναπούμε».

Ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών από το Εφετείο για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου κι από το Φεβρουάριο του 2013 εξέτιε την ποινή του στις δικαστικές φυλακές Διαβατών.

Ήδη είχε εκτίσει περισσότερο από το 1/5 της ποινής των 12 ετών, που ήταν προϋπόθεση για να αποφυλακιστεί, σύμφωνα με τον νέο νόμο.

Πάντως, οι περιπέτειες του Β.Παπαγεωργόπουλου με τη Δικαιοσύνη συνεχίζονται, καθώς τον περιμένει δικαστικός Γολγοθάς. Το αμέσως επόμενο διάστημα καλείται να εμφανιστεί στο γραφείο του ειδικού ανακριτή Δημοσθένη Στίγγα για την υπόθεση των ειδικών εντολών, όπου κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε απιστία στην υπηρεσία.

Η κατηγορία αυτή αφορά «τρύπα», ύψους σχεδόν 1,1 εκατ. ευρώ, που προέκυψε ύστερα από έρευνα την οποία διενήργησε οικονομικός επιθεωρητής σε ειδικές εντολές για δαπάνες που πληρώθηκαν από το δήμο Θεσσαλονίκης κατά το διάστημα 1998-2004 χωρίς την προηγούμενη έκδοση χρηματικών ενταλμάτων, παραστατικών και δικαιολογητικών εγγράφων.

Εκτός από την παραπάνω υπόθεση εκκρεμούν ακόμη δύο δίκες, συνδεόμενος με τη δημαρχιακή του θητεία. Η πρώτη είναι η λεγόμενη «Παγία Προκαταβολή» (προσδιορίστηκε για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο), όπου η ζημιά που προκλήθηκε στο Δημόσιο υπολογίζεται σε 1,2 εκατ. ευρώ, και η δεύτερη είναι για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) από την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ (έχει προσδιοριστεί για τον προσεχή Δεκέμβρη).

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: