Απόψε ο τελικός της Eurovision στο Μπακού - Τελικο αρθρο - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Μαΐου 26, 2012

Απόψε ο τελικός της Eurovision στο Μπακού - Τελικο αρθρο

Η Αντριάνα Μαγγανιά θα ανακοινώσει από την Αθήνα τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα στους συμμετέχοντες στη βραδιά του τελικού.

Με την Ελλάδα να διαγωνίζεται 18η στη σειρά και την Κύπρο όγδοη διεξάγεται σήμερα Σάββατο 26 Μαΐου το βράδυ στο Αζερμπαϊτζάν ο τελικός του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, που θα μεταδοθεί στις δέκα το βράδυ απευθείας από τη ΝΕΤ και σε υψηλή ευκρίνεια από την ΕΡΤ-HD.
Η Ελλάδα συμμετέχει στον Τελικό με την Ελευθερία Ελευθερίου και το τραγούδι "Aphrodisiac", σε μουσική και στίχους Δημήτρη Στάσσου, Mikaela Stenström και Dajana Lööf, που πήρε το εισιτήριο για τη μεγάλη βραδιά στον Α' Ημιτελικό της Τρίτης 22 Μαΐου.

Στον Τελικό θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες,είκοσι από τους δύο Ημιτελικούς (δέκα από κάθε έναν), καθώς και απευθείας οι "big five", δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Ιταλία, όπως και το Αζερμπαϊτζάν ως διοργανώτρια χώρα.
Στον Τελικό ψηφίζουν όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Eurovision, ανεξάρτητα από το αν έχουν προκριθεί ή όχι. Οι τηλεθεατές έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας τους. Έτσι, οι Έλληνες τηλεθεατές δεν μπορούν να ψηφίσουν την ελληνική συμμετοχή.


Στον Τελικό ψηφίζουν όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Eurovision, ανεξάρτητα από το αν έχουν προκριθεί ή όχι.
Οι τηλεθεατές έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας τους. Έτσι, οι Έλληνες τηλεθεατές δεν μπορούν να ψηφίσουν την ελληνική συμμετοχή.

Τελικός της Eurovision 2012 απόψε και τα στοιχήματα πλέον στο απόγειο τους.
Φαβορί για τη νίκη παρουσιάζεται παντού η Σουηδία, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι γιαγιάδες από τη Ρωσία. Η Ελλάδα έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει μία από τις θέσεις 7 έως 10.
Σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ και το Πάμε Στοίχημα, Κύπρος, έχει περισσότερες πιθανότητες νίκης από την Ελλάδα, με την απόδοση του κομματιού της Ήβης Αβάμου, να φτάνει το 18 (6ο φαβορί), την στιγμή που εκείνο της Ελευθερίας Ελευθερίου, αγγίζει το 45 (12ο φαβορί).
Σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ η Σουηδία, με απόδοση 2.05 έχει περισσότερες πιθανότητες να αναδειχθεί νικήτρια, με τη Ρωσία να ακολουθεί και πάλι με 6!

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως ο ΟΠΑΠ, σε στοίχημα για τη θέση στην οποία θα τερματίσει η Ελλάδα, τοποθετεί τη μικρότερη απόδοση (κάτι που σημαίνει πως υποθέτει πως είναι η πιο πιθανή κατάταξη), στις θέσεις 7-10, με απόδοση 2,90.
Πάντως τα περισσότερα ξένα πρακτορεία θεωρούν ότι η Κύπρος θα πάρει υψηλότερη θέση από την Ελλάδα και η Σουηδία θα πάρει την πρωτιά.

Η Ελλάδα συμμετέχει στον Τελικό με την Ελευθερία Ελευθερίου και το τραγούδι «Aphrodisiac«, σε μουσική και στίχους Δημήτρη Στάσσου, Mikaela Stenström και Dajana Lööf, που πήρε το εισιτήριο για τη μεγάλη βραδιά στον Α’ Ημιτελικό της Τρίτης 22 Μαΐου. Μετά από κλήρωση, η ελληνική συμμετοχή θα διαγωνιστεί στην 16η θέση του Τελικού. Η Κύπρος συμμετέχει επίσης με την Ήβη Αδάμου και το τραγούδι «La La Love» (δημιουργία των Alex Papaconstantinou, Bjorn Djupstrom, Alexandra Zakka, Viktor Svensson) και θα εμφανιστεί 8η…

Οι Τελικός θα μεταδοθεί επίσης σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας (High Definition) από τηνERTHD, δορυφορικά από την ERTworld, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα, τη «Φωνή της Ελλάδας», το «ΦΙΛΙΑ» και τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της Ε.ΡΑ., καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr. Τον σχολιασμό για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ θα κάνει η Μαρία Κοζάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add