Eurovision: Νικήτρια η Σουηδία, 17η η Ελλάδα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Μαΐου 27, 2012

Eurovision: Νικήτρια η Σουηδία, 17η η Ελλάδα


Η Σουηδία και το τραγούδι Euphoria κυριάρχησαν στον 57ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ το Σαββάτου στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Η Ελλάδα και η Ελευθερία Ελευθερίου με το τραγούδι Aphrodisiac απέσπασαν 64 βαθμούς και κατέλαβαν την 17η θέση, ενώ η Κύπρος και η Ήβη Αδάμου με το La La Love πήραν 65 βαθμούς και βρέθηκαν στη 16η θέση.

Η μεγάλη βραδιά του αγαπημένου τηλεοπτικού προγράμματος της Ευρώπης, όπου συμμετείχαν οι 20 χώρες που προκρίθηκαν από τους ημιτελικούς και οι 6 που προκρίθηκαν απευθείας σε αυτόν ( Big 5 και η διοργανώτρια χώρα), ξεκίνησε στις 22:00.

Περισσότεροι από 130 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν το διάρκειας 3,5 ωρών πρόγραμμα το οποίο μεταδίδεται και εκτός της Γηραιάς Ηπείρου σε Αυστραλία, Ιαπωνία και αλλές χώρες ανά την υφήλιο, ενώ οι συμμετέχοντες στην τηλεψηφοφορία ξεπέρασαν τα 10 εκκατομύρια.

Το ολοκαίνουργιο Crystal Hall είναι ο χώρος που φιλοξένησε περισσότερους από 17.000 θεατές ενώ για πρώτη φορά το green room στο οποίο περιμένουν οι καλλιτέχνες βρισκόταν μέσα στην αρένα του σταδίου. Η τηλεοπτική κάλυψη έγινε με 25 κάμερες υψηλής ευκρίνειας, ενώ ο φωτισμός αποτελείτο από 2.500 φωτιστικά στοιχεία.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού αυτός ξεκίνησε στις 12 τα μεσάνυχτα τοπική ώρα, αφού το Μπακού αποτελεί το ανατολικότερο σημείο που έχει φιλοξενήσει ποτέ τον θεσμό, ο οποίος μεταδίδεται πάντα την ίδια ώρα( 9 κεντρικής Ευρώπης και 10 Ελλάδας).

Η Σουηδία ήταν εξ αρχής το μεγαλό φαβορί, με την Loreen και το Euphoria να σαρώνουν τα ευρωπαϊκά charts, μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά.
Όσον αφορά στη δική μας Ελευθερία Ελευθερίου, οι εκτιμήσεις την ήθελαν να τερματίζει ανάμεσα στην πέμπτη και την ένατη θέση, αλλά τελικά διαψεύστηκαν...
Τα ίδια ισχύουν και για την πολλά υποσχόμενη κυπριακή συμμετοχή με την Ήβη Αδάμου και το La la love να έχουν σοβαρές πιθανότητες να είναι σε καλή θέση της πρώτης δεκάδας και γιατί όχι ακόμα και να ξεπεράσουν την ελληνική συμμετοχή. Η Κύπρος βέβαια παρουσιάζει πάντα μια δυσκολία στην εκτίμηση της κατάταξης της συμμετοχής της καθώς πέρα από την Ελλάδα δεν έχει σταθερές χώρες από όπου αντλεί ψήφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: