Lucid Living - 3 τρόποι για να γίνει συνειδητό ενώ είστε ξύπνιοι - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2020

Lucid Living - 3 τρόποι για να γίνει συνειδητό ενώ είστε ξύπνιοι
Ένα εξαιρετικό άρθρο από άνθρωπο που έχει ζήσει το συνειδητό ονείρεμα.

Από τον Steven Bancarz | Έχουμε όλοι ακούσει για τα διαυγή όνειρα. Βρισκόμαστε σε διαυγές όνειρο όταν ξυπνήσουμε μέσα στα όνειρα μας, και να συνειδητοποιήσουμε ότι λειτουργούμε μέσα σε έναν ονειρικό κόσμο. Τα πάντα γύρω σου είναι γεμάτα από χρώμα και ζωή, και η πραγματικότητα στο κόσμο γύρω σου είναι δικό σου δημιούργημα. Μπορείτε να πετάξετε, να χειριστείτε το θέμα, και να επηρεάσετε τη συμπεριφορά των άλλων χαρακτήρων στο όνειρό σας.

Το πιο σημαντικό από τις νέες δυνατότητες που έχετε είναι η βασική αίσθηση του να είστε παρόν σε μια σφαίρα των ονείρων. Μερικές φορές, συγκινήθηκα μέχρι δακρύων, ενώ ήμουν σε ένα συνειδητό όνειρο. Είναι τόσο όμορφο. Ένα από τα σπουδαιότερα οφέλη των διαυγών ονείρων είναι οι σοβαρές επιπτώσεις που μπορούν να έχουν στην εμπειρία μας για την πραγματικότητα. Κάποτε είχα ένα συνειδητό όνειρο όπου αισθάνθηκα πιο πραγματικά από την πραγματική ζωή. Υπάρχουν στιγμές που το ξέρω, είμαι διαυγής μέσα σε ένα όνειρο, αλλά αυτό φαίνετε τόσο υπερ-ρεαλιστικό που εγώ δεν μπορούσα να ξεχωρίσω αν είναι συνειδητό όνειρο και η πραγματικότητα.

Τότε σκέφτηκα, «Αν δεν μπορώ να πω τη διαφορά μεταξύ αυτού και της πραγματικής ζωής, πώς μπορώ να είμαι τόσο βέβαιος ότι« πραγματική ζωή »δεν είναι ένα όνειρο, επίσης;". Λίγα λεπτά μετά από αυτό, βρήκα τον εαυτό μου ξύπνιο στην κρεβατοκάμαρά μου, να πλανάται τέσσερα πόδια πάνω από το σώμα μου, κοιτάζοντας γύρω το δωμάτιό μου, που είχε καταστεί φωτεινό από αστρικό σώμα μου.

Αυτή η εμπειρία με δίδαξε πολλά για την εμπειρία μας στην πραγματική ζωή. Μου δίδαξε επίσης να εξετάσω πιο προσεκτικά τι συμβαίνει στο μυαλό μου που το οδηγεί στην εμπειρία να γίνει συνειδητό μέσα σε ένα όνειρο. Τι προκαλεί αυτή την πνευματική διαύγεια; Τι συμβαίνει στο μυαλό μου καθώς μεταπηδά από το όνειρο στο διαυγές όνειρο;

Αφού είχα πολλές εμπειρίες με διαυγή όνειρα, άρχισα να έχω την αίσθηση ότι αισθανόμουν πως η ζωή μου γινόταν διαυγής. Βγείτε έξω από την ζωή σας προσωρινάκαι να γίνετε ο παρατηρητής της. Η ζωή είναι απλά μια παιδική χαρά για πνευματική εξέλιξη, και μια μέρα θα ξυπνήσετε και θα συνειδητοποιήσετε ότι μόλις πέρασε. Θα ξυπνήσετε από αυτό το όνειρο, ακριβώς όπως ξυπνάτε από τα όνειρά σας κάθε πρωί, και θα τρελαθείτε με την σκέψη ότι ήταν όνειρό όλη η πραγματικότητα. Με τον ίδιο τρόπο που το υποσυνείδητο μυαλό σας δημιουργεί το τοπίο των ονείρων σας, η ψυχή σας έχει δημιουργήσει το τοπίο της ονειρικής εγρήγορσης σας.

Δεν απαιτεί χιλιάδες ώρες διαλογισμού, ή να διαβάσετε όλα τα βιβλία της νέας εποχής που έχουν τυπωθεί. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε αλλαγές στη συνείδησή σας, και θα ήθελα να μοιραστώ μερικούς πολύ εύκολους τρόπους για να στραφείτε μακριά από τις συνήθη συνείδηση καινα μπείτε σεφωτεινήδιαβίωση. Εδώ είναι 3 τρόποι για να γίνετε διαυγής ενώ είστε ξύπνιοι:

1) Σταμάτα να σκέφτεσαι. Γίνετε ο παρατηρητής.

Εάν προσέξετε τι συμβαίνει όταν εισέρχεστε σε ένα διαυγές όνειρο, θαπαρατηρήσετεότιέχετεκυριολεκτικάαποχωρήσειαπότιςσκέψεις σας και είστε μέσα σε διαύγεια. Παγιδευμένοι αρχικά σε αυτήν την καθημερινή-ονειρική κατάσταση του νου, δεν βλέπετε τίποτα γύρω σας. Και μόλις το διαυγές όνειρο αρχίζει, οι σκέψεις σας αρχίζουν να αποχωρούν και ένα νέο επίπεδο συνειδητοποίησης αρχίζει να προκύπτει πέρα απότο ρεύμα της σκέψης.

Δυστυχώς, στην ξύπνια ζωή μας συνήθως δεν μπορούμε να τραβηχτούμε έξω από τις σκέψεις μας και να μπούμε σε υπέρβαση από το πουθενά. Απαιτείται να χρησιμοποιήσουμε τη βούλησή μας για να ξανά-στρέψουμε την προσοχή μας. Έτσι τώρα, καθώς διαβάζετε αυτό, θέλω να σταματήσετε αυτό που κάνετε. Αν είστε απλώς παθητικά σε απλή ανάγνωση μέσα στο κείμενο, σταματήστε μια στιγμή για να επικεντρωθείτε. Πάρτε μια βαθιά ανάσα τώρα. Εισπνεύστε ... τώρα εκπνεύστε.

Ας ξεκινήσουμε τα επόμενα 10-20 δευτερόλεπτα να μη σκεφτόμαστε. Μην σκέφτεστε κάτι μη σκέφτεστε, απλά μη σκέφτεστε. Ακούστε τους ήχους που συμβαίνουν γύρω σας. Ίσως να ακούσετε τον άνεμο, ή τα αυτοκίνητα έξω, ή ίσως ακούσετε ένα τόνος της σιωπής. Ό, τι μπορεί να ακούσετε, μη σκέφτεστε γι αυτό. Μην κρίνετε, μη σχολιάζετε, ή μη τα ονομάζετε. Απλά ακούστε, χωρίς σκέψη. Τώρα, δώστε προσοχή στον εαυτό σας σαν ακροατής. Ποιος είναι αυτός που ακούει; Και ποιος είναι αυτός που έχει ΕΠΙΓΝΩΣΗ εκείνου που ακούει; Υπάρχει κάτι ακούει, αλλά υπάρχει και κάτι να παρατηρήσει στην ακρόαση.

( Παρόμοιο προτείνει η βασική διδασκαλεία του Γκουρτζίεφ, ότι ο άνθρωπος κατά τη διάρκεια του βίου του ζει σε μία μορφή ύπνου και σχεδόν καθ' ολοκληρία μηχανικά χωρίς να έχει πραγματική γνώση ούτε της εξωτερικής αλλά κυρίως της εσωτερικής του πραγματικότητας. Από αυτή την κατάσταση ο άνθρωπος μπορεί να δραπετεύσει μέσω δικής του συνειδητής προσπάθειας και θεληματικής ταλαιπωρίας και με τη βοήθεια ανθρώπων που έχουν ήδη προχωρήσει πριν από αυτόν σε κάποιον βαθμό προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Ουσπένσκι μαθητής του Γκουρτζίεφ, στο βιβλίο Αναζητώντας τον κόσμο του θαυμαστού, αναφέρει την εμπειρία ¨ φώτισης¨ του μετά από καιρό συνειδητής ύπαρξης. )

Όταν πρόκειται για όνειρα, υπάρχει ο ονειρευτής (που είσαι εσύ, που ασυνείδητα ταξιδεύεις μέσα στον κόσμο των ονείρων), και στη συνέχεια, υπάρχει η συνειδητοποίηση του ονειρευτή. Αυτό είναι που κάνει το διαυγές όνειρο. Στην εγρήγορση, υπάρχει αυτός που ζει (το εγώ σας, η προσωπικότητα, κλπ), και υπάρχει η μία επίγνωση αυτού που το ζει (η ψυχή σου, η καθαρή συνείδηση). Αν πιάσετε τον εαυτό σας μια στιγμή έξω από την λειτουργία του αυτόματου πιλότου, θα παρατηρήσετε ότι αυτό που λειτουργεί στο πλαίσιο λειτουργίας του αυτόματου πιλότου δεν είστε εσείς. Είναι απλά μια πτυχή σας, που μπορείτε να αντιληφθείτε. Ρίξτε μια ματιά γύρω σας. Καθίστε μια στιγμή για να δείτε τι πραγματικά βλέπετε. Ποιος είναι αυτός που βλέπει τώρα, και ποιος είναι αυτός που γνωρίζει αυτό που βλέπετε;

Μην χοροπηδάτε με τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας, ή ακόμα και με τις εμπειρίες σας από τον κόσμο γύρω σας. Σταματήστε μια στιγμή για να παρατηρήσετε τις σκέψεις, τα συναισθήματα σας, ή εμπειρίες. Παρατηρήστε και, στη συνέχεια παρατηρήσετε ότι έχετε παρατηρήσει. Νιώστε την αίσθηση μιας παρουσίας σε εγρήγορση να ξυπνάει μέσα στην ύπαρξή σας, καθώς παραμένετε σε αυτή την κατάσταση. Είστε πλέον σε διαύγεια.

2) Προσποιηθείτε ότι βλέπε μια ταινία

Έχετε δει ποτέ την ταινία που ονομάζεται ξύπνημα της ζωής; (waking life 2001 υπάρχουν η ταινία και οι υπότιτλοι στο διαδίκτυο, αξίζει να την δείτε) Αν όχι, θα πρέπει να τη παρακολουθήσετε οπωσδήποτε. Πρόκειται για έναν έφηβο που δεν είναι σε θέση να καταλάβει αν είναι σε ένα όνειρο ή σε εγρήγορση, και στο ταξίδι του συναντά ένα σωρό ενδιαφέροντες χαρακτήρες που τον μυούν στα μυστικά της ζωή και το νόημα της ύπαρξης. Εδώ είναι ένα σύντομο κλιπ.

Αυτή η ταινία με ενέπνευσε να σταματήσω να παίρνω στα σοβαρά την πραγματικότητα της εγρήγορσης. Έχουμε μπει στη συνήθεια να παίρνουμε τη φυσική πραγματικότητα γύρω μας δεδομένο, δεχόμενοι ότι είμαστε ζωντανοί, και στη συνέχεια βάζουμε πλώρη για το ζην. Τι θα συμβεί αν δεν είμαστε ζωντανοί; Τι θα συμβεί αν αυτό είναι μόνο ένα τεράστιο συλλογικό όνειρο που όλοι ονειρευόμαστε μαζί; ( matrix, underthedome 3) Κάτι που δημιουργεί μια μετατόπιση στη συνείδησή σας, σε διαύγεια, είναι σαν να παρακολουθείτε μια ταινία.

Σταματήστε να είστε τα μάτια σας. Αυτά είναι απλά μια οθόνη. Καθίστε μια στιγμή για να δείτε μέσα από αυτά σαν να παρακολουθείτε μια κινηματογραφική οθόνη. Αμέσως. Κοιτάξτε γύρω σας. Είσαι απλά σαν ρόλος σε μια ταινία. Τα πάντα γύρω σας έχουν γίνει για αυτόν τον σκοπό, και είστε απλά ένας χαρακτήρας στη δική σας ταινία. Οι άνθρωποι που βλέπετε, τα ζώα, ακόμα και τα αστέρια και οι πλανήτες είναι όλοι μέρος μιας συμπαγούς ταινίας. Και βαθιά μέσα στην ψυχή μας, όλοι ξέρουμε ότι αυτό είναι μόνο μια μεγάλη σκηνή.

Την επόμενη φορά που θα είστε σε μια συνομιλία με κάποιον, να υπάρχει αλληλεπίδραση μαζί τους σαν να είναι ένας άλλος χαρακτήρας σε αυτή την ταινία σου. Και να δώσεις προσοχή σε ό, τι λέει και τι μπορεί να σου δείξει για τον εαυτό σου και τη ζωή, επειδή το σημείο ΑΥΤΗΣ της ταινίας δεν είναι μόνο για να σε διασκεδάσει. Είναι για να αναπτύξει την ψυχή σου και να επηρεάσει την εξέλιξή σου.

Θα παρατηρήσετε, ότι μόλις μεταβείτε στον εσωτερικό χώρο της θεραπείας, είναι σαν μια κατάσταση, μιας σκηνής σε μια ταινία που υποτίθεται ότι πρέπει να αποκτήσετε σοφία, και οι ιδιότητες του κόσμου γύρω σας αρχίζουν να μετατοπίζονται, προς το καλό. Κάτι φωτίζει, και οι άνθρωποι γύρω σας αρχίζουν να καταρρέουν στο νέο ενεργειακό σας πεδίο. Μερικές φορές που προσπάθησα να ασκήσω αυτό, αισθάνθηκα ένα τεράστιο χώρο να ανοίγει μέσα μου αμέσως. Όταν σταματήσουμε να πιστεύουμε στην πραγματικότητα τόσο πολύ, είναι σχεδόν σαν το σύμπαν να αρχίσει να κλείνει το μάτι σε σας, για να σας αφήσει να ξέρετε ότι είστε στο σωστό δρόμο.

3) Ζήστε σαν να σας έχουν μείνει μόνο 60 δευτερόλεπτα.

Μια φορά πήγα με ποδήλατο από το σπίτι στο δάσος μετά από αυτό που θεωρείται ότι είναι ένας αποτυχημένος διαλογισμός. Ήμουν πολύ απασχολημένος με τις σκέψεις μου, και με εμπόδιζαν να αισθάνομαι ελεύθερος και ανοικτός μέσα μου. Μετά βγήκα από το δάσος σταμάτησα ποδηλασία και γύρισα πίσω για να κοιτάζω τα δέντρα, προσπάθησα να αλλάξω την προοπτική για να δω τι θα με οδηγούσε σε υπερβατικότητα. Προσπάθησα κοιτάζοντας τα δέντρα σαν να ονειρευόμουν, σαν να ήταν ο Θεός, σαν να ήταν μια έκφραση του εαυτού μου, και σαν να ήταν ένα προϊόν της άπειρης νοημοσύνης. Τίποτα, εκείνη τη στιγμή, δεν δημιουργήθηκε καμία πραγματική αλλαγή σε μένα. Τότε κοίταξα το δάσος σαν να έχω μόνο 30 δευτερόλεπτα για να ζήσω στη γη. Κοιτάζω τα δέντρα σαν να ήταν η τελευταία φορά που θα μπορούσα ποτέ να δω και πάλι ένα δέντρο, και άρχισα να κλαίω.

(Και μια μαρτυρία ενός μετεωρολόγου που παρά λίγο να πεθάνει. Με σήκωσε ο άνεμος κατά την διάρκεια ανεμοστρόβιλου και ενώ έπεφτα

«Η ζωή μου όλη πέρασε μπροστά από τα μάτια μου», είπε σοκαρισμένος ο μετεωρολόγος.

Read more: www.newsbomb.gr

Ένα από τα πιο συγκινητικά πράγματα που θα συνειδητοποιήσεις είναι ότι η παροδικότητα είναι μια αμετάβλητη αλήθεια. Ποτέ δεν θα ξαναπάρετε την εμπειρία αυτής της στιγμής. Τα πάντα γύρω σας θα περάσουν με τον καιρό. ( Τα πάντα ρει, του Ηρακλείτου ) Τα δέντρα, τα κτίρια, οι σχέσεις, τα επιτεύγματα. Ίσως ακόμα και το ίδιο το σύμπαν. Τα μόνο πράγμα που θα παραμείνει είναι οι αναμνήσεις. Η ζωή είναι τόσο προσωρινή. Γνωρίζουμε όλοι πόσο γρήγορα ο χρόνος φαίνεται να φεύγει. Είτε πιστεύετε ότι έχετε μια ψυχή ή όχι, εδώ είναι μια αλήθεια που άλλαξε κυριολεκτικά τον τρόπο που βλέπω τη ζωή:

Θα υπάρξει μια στιγμή σε αυτή τη ζωή, όπου θα είσαι γέρος και κοντά στο πέρασμα. Θα προβληματίζεσαι σχετικά με προηγούμενες εμπειρίες σου, για το πώς εξόδευσες τη ζωή σου, σε όλες τις μεγάλες στιγμές που είχες, και ίσως ακόμη και από το πόσο συχνά πήρες τη ζωή δεδομένη. Θα έρθει μια στιγμή στη ζωή σου, όπου θα δώσεις τα ΠΑΝΤΑ για να είσαι σε αυτή τη θέση τώρα. Ζωντανός, νεανικός, υγιής. Θα μπορούσες να δώσεις το χέρι σου και το πόδι σου, αν θα μπορούσατε να ζήσεις τη ζωή σαν 20 ή 30 ή 50αρης και πάλι. Φανταστείτε τον εαυτό σας να είναι στο νεκροκρέβατο και ευχηθείτε να μπορούσατε να πάτε πίσω για μόλις 30 δευτερόλεπτα, για να εξαγάγετε περισσότερη εμπειρία από τη ζωή για να εκτιμήσετε πλήρως πόσο καταπληκτικό είναι. Σκεφτείτε αυτή τη στιγμή, τώρα, η επιθυμία σας να πραγματοποιηθεί. Τι θα κάνεις με αυτή τη στιγμή;

Κοιτάξτε τον κόσμο μέσα από το φακό της παροδικότητας και θα παρατηρήσετε μια αλλαγή μέσα σας αμέσως που μπορεί να ανέβει από τα πόδια σας, όπως το έκανε για μένα. Μια μέρα, δεν θα έχετε μέλλον. Καθίστε ακόμη και μόνο μια στιγμή για να δείτε τον κόσμο, σαν να πρόκειται για την τελευταία 60 δευτερόλεπτα σας, είναι ένας εξασφαλισμένος τρόπος για τραβήξετε τον εαυτό σας από αφηρημάδα και να τον πάτε σε διαύγεια. ( Γκουρτζίεφ )

Ο διαλογισμός μπορεί να προστεθεί στον κατάλογο αυτό, καθώς, αυτό είναι αυτονόητο. Για να γίνει συνείδηση σεαυτόντονκόσμο, δενχρειάζεταινα είσαι κοιμισμένος. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αναγνωρίσετε τον εαυτό σας σαν ονειρευτή, και τη ζωή σας, όπως το όνειρο. Ελπίζω ότι αυτές οι τρεις πρακτικές θα σας βοηθήσουν να κάνετε ακριβώς αυτό.

Σχετικά με το Συντάκτης: Το όνομά μου είναι StevenBancarz, και είμαι ο δημιουργός του «Πνεύματος Επιστήμη και Μεταφυσική». Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση αυτού του άρθρου!Μετάφραση σχόλια από τον Ζάχο Σκαφίδα

- See more at: www.spiritscienceandmetaphysics.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add