Στολισμός Χριστουγεννιάτικου δέντρου: 5 tips που πρέπει να γνωρίζεις - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Νοεμβρίου 03, 2019

Στολισμός Χριστουγεννιάτικου δέντρου: 5 tips που πρέπει να γνωρίζεις

Τα Χριστούγεννα είναι πλέον μια ανάσα οπότε ήρθε η ώρα να στολίσεις το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για τον στολισμό χριστουγεννιάτικου δέντρου σου και πάρε πρωτότυπες ιδέες διακόσμησης για να πετύχεις ένα ζεστό εορταστικό κλίμα γεμάτο στυλ:1. Πώς να επιλέξεις Χριστουγεννιάτικο δέντρο 

Πολύ σημαντικό είναι να αποφασίσεις πρώτα αν θα πάρεις αληθινό ή τεχνητό δέντρο. Αν σου αρέσει να στολίζεις τεχνητό δέντρο επίλεξε κάποιο με πλούσια κλαδιά (πυκνότητα) ώστε να μοιάζει με το φυσικό δέντρο.

Σημαντικά πλεονεκτήματα του τεχνητού δέντρου :

- Διατηρείς το χώρο σου καθαρό χωρίς να χρειάζεται να καθαρίζεις τις πευκοβελόνες
- Το αγοράζεις μια φορά και το χρησιμοποιείς ξανά και ξανά
- Δεν χρειάζεται συντήρηση
- Γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση έτσι ώστε να έχεις το δέντρο σου στημένο χωρίς κόπο
- Πολύ εύκολο στην αποθήκευση
- Διατίθεται σε διάφορα μεγέθη, χρώματα, στυλ
- Μπορείς να βρεις λύσεις για όλους τους χώρους από πολύ μικρούς μέχρι πολύ μεγάλους: δέντρα slim, κρεμαστά, χιονισμένα, επιτραπέζια, δέντρα που μοιάζουν αληθινά

Δες εδώ όλα τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα

2. Πώς να τοποθετήσεις τα φωτάκια

Ξεκίνησε να βάλεις τα φωτάκια από κάτω προς τα πάνω και σε σημείο που θα είναι κοντά σε πρίζα. Τοποθέτησέ τα περιμετρικά, μερικά πιο μέσα, αλλά κυρίως έξω στα κλαριά. Πριν την αγορά πρέπει να σκεφτείς πόσα λαμπάκια θα χρειαστείς και σε τι χρώμα. 
Συμβουλή: Προτίμησε LED φωτάκια που έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα απλά και η κατανάλωσή τους είναι πολύ μικρότερη. Πριν ξεκινήσεις τον στολισμό θα πρέπει να δεις αν λειτουργούν. 

Δες εδώ όλα τα Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια

3. Πώς να βάλεις τις γιρλάντες

Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος με τον οποίο πρέπει να βάλεις τις γιρλάντες στο δέντρο σου. Υπάρχουν όμως κάποια tips που θα δώσουν στο δέντρο σου την εικόνα του ολοκληρωμένου. Ξεκίνα πάντα από κάτω δίνοντας μορφή στην γιρλάντα και αφήνοντας την πιο ανάλαφρη και αραιή. Όσο ανεβαίνεις προς την κορυφή του δέντρου διατήρησε το ύφος που της έχεις δώσεις, και προσπάθησε όσο πιο πάνω πας τόσο πιο σταθερή και πυκνότερη θα πρέπει να είναι η γιρλάντα σου. Πολύ σημαντικό είναι να την βάλεις περιμετρικά και όχι τυχαία.

4. Πώς να τοποθετήσεις τα στολίδια

Δες εδώ τα tips που θα σε βοηθήσουν:
Σίγουρα έχεις κάποιες αγαπημένες μπάλες που θέλεις πάντα να έχουν περίoπτη θέση στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τοποθέτησε πρώτα τις αγαπημένες σου μπάλες σε σημεία ώστε να ξεχωρίζουν. Μετά ξεκίνα να χτίζεις την διακόσμηση τοποθετώντας τις μεγάλες μπάλες στα χαμηλά κλαδιά και τις μικρές πιο ψηλά. Για να αποκτήσει ενδιαφέρον και βάθος το Χριστουγεννιάτικο δέντρο τοποθέτησε τα στολίδια και τα διακοσμητικά όχι μόνο στις άκρες των κλαδιών αλλά και πιο μέσα. Μπορείς να μπλέξεις ανάμεσα στα βασικά στολίδια και κάποια ιδιαίτερα διακοσμητικά που θα είναι διαφορετικά σε μέγεθος, σχήμα και χρώμα ώστε η διακόσμησή σου να αποκτήσει στυλ.
Μόλις ξεκινήσεις να γεμίζεις το δέντρο σου μπορείς να κάνεις ένα βήμα πίσω ώστε να δεις ολόκληρο το δέντρο και να διαπιστώσεις αν τυχόν υπάρχουν κενά που θα πρέπει να γεμίσεις. 
Αποφάσισε από πριν τι θέμα θα έχει το δέντρο σου, ποιο στυλ θα ακολουθήσεις και σε ποιους χρωματικούς τόνους θα κινηθείς. 

ΙΔΕΑ
Πάρε ιδέες για να δημιουργήσεις τη δική σου DIY μπάλα με μικρό κόστος και πολλή φαντασία.


Επίλεξε τα στολίδια με τα οποία θα γεμίσεις την μπάλα σου και δημιούργησε τη δική σου DIY μπάλα:

Δες εδώ όλες τις Χριστουγεννιάτικες μπάλες
Δες εδώ όλα τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια

5. Αποθήκευση

Για να μπορέσεις να τα βρεις όλα τακτοποιημένα και οργανωμένα ώστε να τα χρησιμοποιήσεις και την επόμενη χρονιά, πολύ σημαντικό είναι τα στολίδια, τα λαμπάκια, τα διακοσμητικά και τα κεριά να μπουν σε κουτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add