Τα φύλλα του φθινοπώρου - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 02, 2018

Τα φύλλα του φθινοπώρου


Γιατί τα φύλλα είναι πράσινα;
Λόγω της χλωροφύλλης μιας χρωστικής ουσίας που περιέχεται στα φύλλα και απορροφά την ενέργεια του ήλιου. Η χλωροφύλλη απορροφά το μπλε το κίτρινο και το κόκκινο φως του ήλιου και αντανακλά το πράσινο φως δίνοντας Έτσι στα φύλλα το πράσινο χρώμα τους.

Γιατί κλαδεύουμε τα δέντρα;
Κλαδεύουμε τα δέντρα για να πιάνουν λιγότερο χώρο αλλά και για να δυναμώσουν ώστε να ζήσουν περισσότερα χρόνια. Αν ένα δέντρο έχει πολύ πυκνό φύλλωμα κόβουμε τα κλαδιά του για να μπορεί να απορροφά αρκετό φως από τον ήλιο και να αναπτυχθεί αρμονικά. Στα οπωροφόρα δέντρα διατηρούν με λίγα Μόνο κλαδιά για να είναι πιο χυμώδης οι καρποί τους και έτσι τα φρούτα γίνονται πιο νόστιμα.

Γιατί τα φύλλα πέφτουν το φθινόπωρο;
Για να μπορέσει να επιβιώσει το δέντρο από το κρύο. Το χειμώνα οι ρίζες δεν καταφέρνουν να αντλήσουν από το έδαφος νερό Γιατί συχνά παγώνει. Καθώς ένα μεγάλο μέρος του νερού εξατμίζεται από τα φύλλα το δέντρο τα ξεφορτώνεται το φθινόπωρο για να διατηρήσει την ελάχιστη δυνατή ποσότητα νερού που του είναι απαραίτητη. Ρίχνοντας τα φύλλα όχι μόνο καθαρίζετε αλλά και γεμίζει το "κελάρι" του. Αυτό συμβαίνει γιατί τα φύλλα καθώς πέφτουν στα πόδια του αποσυντίθεται και δημιουργούν ένα θρεπτικό λίπασμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

add