Η Αρμενία κλείνει τα σύνορα με την Τουρκία -ένα βήμα πριν την σύρραξη - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2018

Η Αρμενία κλείνει τα σύνορα με την Τουρκία -ένα βήμα πριν την σύρραξη

Αρμένιοι κατά Τούρκων που απειλούν και εκβιάζουν...μόνο που εκεί στο Ερεβάν δεν «μασάνε» από τέτοια τουρκικά κολπάκια.
Καταιγιστικές εξελίξεις έχουμε στις σχέσεις μεταξύ Αρμενίας και Τουρκίας μετά τις «ωμές» κατηγορίες ότι οι Αρμένιοι διαθέτουν στρατόπεδα εκπαίδευσης Κούρδων ανταρτών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ...βάζοντας τους στο στόχαστρο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. 

Η «απάντηση» ήρθε λεβέντικα από τον πρόεδρο της χώρας Serzh Sargsyan, ο οποίος βρίσκεται στο Μόναχο και την σύνοδο «ασφαλείας», από την οποία διαμήνυσε ωμά και ξερά στον σουλτάνο Ερντογάν ότι διακόπτεται η διαδικασία και ακυρώνονται όλα τα αρμενο-τουρκικά πρωτόκολλα, τερματίζοντας έτσι κάθε σχέση μεταξύ των δύο χωρών και ερχόμενοι σχεδόν...ένα βήμα πριν από πιθανή σύρραξη. 

«Οι λόγοι αφορούν την απομάκρυνση της Τουρκίας από τις ευρωπαϊκές αξίες μιας μιας και οι ίδιοι διάλεξαν το δικό τους δρόμο. Η Αρμενία έκανε ένα βήμα για την απλοποίηση της χορήγησης βίζας, των συνόρων , και πολλά άλλα, σε αντίθεση με τις φωνές της αρμενικής διασποράς , αλλά η Τουρκία προτίμησε να χρησιμοποιήσει την δική της γλώσσα. 

Για αυτό η Αρμενία διακόπτει κάθε διαδικασία απλοποίησης και σχέσεων με την Άγκυρα για την στάση της αυτή.

Η Αρμενία αποτελεί μια γέφυρα σταθερότητας μεταξύ Μαύρης Θάλασσας και Περσικού Κόλπου , ενώ τονίζω ότι κλείνουμε τα σύνορα με την Τουρκία διότι δεν υπάρχουν πλέον σημεία επαφής. 

Η Αρμενία θα συνεχίζει να διαδραματίζει τον δικό της γεωπολιτικό ρόλο και αν...αλλάξουν οι συνθήκες...τότε το ξανασυζητάμε», κατέληξε ο ίδιος απλά όμορφα και κυρίως μεστά προς τους Τούρκους.

Η Αρμενία γνωρίζει επακριβώς τις μεθοδεύσεις του Ερντογάν , ο οποίος «βάζει φωτιά» παντού στα σύνορα γύρω από την χώρα του έχοντας ως γνώμονα την δημιουργία χάους , το οποίο θα του δώσει την δυνατότητα να επεκτείνει τα σύνορα της σημερινής Τουρκίας προς το «κόκκινο μήλο» και την αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Οι Αρμένιοι γνωρίζουν την πρακτική των Τούρκων και κινούνται πάνω σε σωστό δρόμο αποκηρύσσοντας κάθε σχέση μαζί τους, σε αντίθεση με την παρωδία της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία στην Αθήνα δέχθηκε κόντρα σε κάθε λογική τον σουλτάνο ως «επισκέπτη», ο οποίος, αφού μας απείλησε μέσα στο « σπίτι μας» μετά μας έκανε « αρμένικη βίζιτα» στην Δυτική Θράκη.

Πρόκειται σαφώς για σοβαρότατες εξελίξεις τις οποίες έχουμε από την αντίθετη πλευρά της Συρίας προς την πλευρά των συνόρων Τουρκίας και Αρμενίας, αλλά και όσο αφορά την Ελλάδα με νέα δεδομένα που πιέζουν ακόμα πιο πολύ για την δημιουργία του αποκαλούμενου «ορθόδοξου άξονα» κατά των Τούρκων.

Η Άγκυρα αλλάζει το δόγμα της και ξεκινά τον...πόλεμο σε τρία μέτωπα ταυτόχρονα (Συρία-Αιγαίο-Κύπρο και Αρμενία), έχοντας και την συνδρομή των Αζέρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add