Τα 5 πράγματα που τρώτε και πίνετε και θα μπορούσαν να σας σκοτώσουν - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Απριλίου 29, 2016

Τα 5 πράγματα που τρώτε και πίνετε και θα μπορούσαν να σας σκοτώσουν

Το νερό μπορεί να φαίνεται σαν τη λιγότερο βλαβερή ουσία, αλλά η υπερβολική κατανάλωση του μπορεί να σκοτώσει. 

Το ίδιο συμβαίνει και με πολλά άλλα πράγματα που οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε ακίνδυνα. 

Για να υπολογίσετε πόση ποσότητα από το καθένα από αυτά τα στοιχεία θα ήταν αρκετά επικίνδυνη για να σκοτώσει, το Business Insider χρησιμοποίησε ένα μέτρο τοξικότητας γνωστό ως LD50, η ατομική δόση που θα χρειαζόταν για να σκοτώσει τα μισά από τα ζώα τα οποία συμμετείχαν στο πείραμα. 

Το ποσό αυτό μπορεί να ποικίλει αρκετά σημαντικά ανάλογα την υγεία κάποιου, το φύλο και το ιατρικό ιστορικό. 

Οι δυνητικά θανατηφόρες δόσεις που ακολουθούν υπολογίστηκαν για τον μέσο Αμερικανό. 

120 φλιτζάνια καφέ 
Σε υψηλές συγκεντρώσεις, η καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει αϋπνία, ζάλη, εμετό, πονοκεφάλους και προβλήματα στην καρδιά. 

Ο κίνδυνος να το παρακάνετε είναι υψηλότερος για την καθαρή σκόνη καφεΐνης. Μια μόνη κουταλιά από αυτή είναι ισοδύναμη με περίπου 120 φλιτζάνια καφέ και μπορεί να σκοτώσει. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2014, δύο νεαροί άνδρες έχασαν τη ζωή τους σε ξεχωριστά επεισόδια όταν και οι δύο ήπιαν καθαρή σκόνη καφεΐνης και νερό. 

Έξι λίτρα νερού 
Το νερό ρυθμίζει το σχήμα των κυττάρων μέσα στο σώμα μας, η υπερβολική ποσότητα μας φουσκώνει σαν μπαλόνι ενώ η λίγη το συρρικνώνει. 

Το περίσσευμα του νερού μέσα και γύρω από τα κύτταρα μας, ονομάζεται δηλητηρίαση του νερού, ή υπονατριαιμία. Η υπερβολική κατανάλωση νερού, κάτι που οι αθλητές μπορούν να κάνουν λάθος, μπορεί να την προκαλέσει. 

48 κουταλάκια του γλυκού αλάτι 
Ακριβώς όπως μπορείτε να το παρακάνετε με το νερό, μπορείτε επίσης να το παρακάνετε με το αντίδοτο του: το αλάτι. 

Η λεπτή ισορροπία του νερού και του αλατιού (ή νατρίου) μέσα και γύρω από τα κύτταρά μας, είναι αυτό που τα κρατά ευτυχισμένα! Όταν υπάρχει πολύ λίγο νάτριο (πάρα πολύ νερό), τα κύτταρα διογκώνονται. Όταν υπάρχει πάρα πολύ νάτριο (πολύ λίγο νερό), από την άλλη πλευρά, συρρικνώνονται. 

Αυτή η κατάσταση είναι γνωστή ως υπερνατριαιμία και τα ηπιότερα συμπτώματα της περιλαμβάνουν κόπωση και αδυναμία, αλλά αν η κατάσταση επιδεινωθεί μπορεί να οδηγήσει σε σπασμούς, κώμα και, σε σπάνιες περιπτώσεις, σε θάνατο. 

13 σφηνάκια αλκοόλ στη σειρά 
Το αλκοόλ μπορεί να θολώσει την όρασή σας, να επηρεάσει την ομιλία σας, τη μνήμη σας και τα αντανακλαστικά σας. Αλλά τα ίδια αποτελέσματα μπορεί να είναι θανατηφόρα αν πιείτε πάρα πολύ γρήγορα. 

Μεταξύ του 2006 και του 2012, 88.000 Αμερικανοί έχασαν τη ζωή τους από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Πολλοί από αυτούς τους θανάτους προκλήθηκαν από δηλητηρίαση από αλκοόλ. 

Η δηλητηρίαση από αλκοόλ συμβαίνει συνήθως όταν κάποιος πίνει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για τον μέσο άνθρωπο, περίπου 13 σφηνάκια σε διάστημα λίγων ωρών θα ήταν αρκετή ποσότητα για να σκοτώσει, αλλά ο αριθμός ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με το βάρος, το φύλο και μια ποικιλία άλλων παραγόντων. 

85 μπάρες σοκολάτας 
Η σοκολάτα περιέχει αρκετή ποσότητα από την τοξική χημική ουσία θεοβρωμίνη για να σκοτώσει ένα μικρό ζώο (γι 'αυτό δεν μπορείτε να την δίνετε στα κατοικίδια ζώα). 

Το ίδιο συστατικό μπορεί να σκοτώσει επίσης και ανθρώπους, αλλά ο άνθρωπος το μεταβολίζει καλύτερα από ότι κάνουν οι γάτες και οι σκύλοι. 

Στους ανθρώπους, μια δυνητικά θανατηφόρα δόση θεοβρωμίνης θα είναι περίπου 1.000 χιλιοστόγραμμα ανά χιλιόγραμμο, ή το ισοδύναμο περίπου 85 πλήρους μεγέθους σοκολάτες. Για τις γάτες, όμως, είναι μόνο το ένα πέμπτο του ποσού αυτού - έτσι απλά μερικά μικρά κομμάτια της σοκολάτας θα μπορούσε να είναι επικίνδυνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

add