Υπέρ του Brexit το 52% των Βρετανών μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 15, 2016

Υπέρ του Brexit το 52% των Βρετανών μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι


 Περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς θέλουν πλέον να αποχωρήσει η χώρα τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι για λογαριασμό της εφημερίδας «Independent».

Η δημοσκόπηση του ORB σε σύνολο 2.000 ανθρώπων έδειξε ότι το 52% των Βρετανών ψηφοφόρων επιθυμεί να φύγει από την Ε.Ε., ενώ το 48% θέλει να παραμείνει. Σε ανάλογες δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο, το 55% των ερωτηθέντων είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής.


Τον Οκτώβριο και καθώς η προσφυγική κρίση έφτανε στο απόγειό της, το ποσοστό κατά του Brexitμειώθηκε στο 53%.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ξεκίνησε μια προσπάθεια για αναμόρφωση της Ε.Ε. εν όψει του δημοψηφίσματος σχετικά με την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ένωση.

Άλλες δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι η υποστήριξη των Βρετανών στην Ε.Ε. μειώθηκε εφέτος, καθώς η μεγάλη εισροή προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη αύξησε τις ανησυχίες τους.

Πολιτικοί που τάσσονται κατά της Ε.Ε., όπως ο Νάιτζελ Φάρατζ, έχουν προσπαθήσει να συνδέσουν την εισροή προσφύγων από τη Μέση Ανατολή στην Ευρώπη με την τρομοκρατία.

Παρόλο όμως που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια σαφή στροφή προς τον ευρωσκεπτικισμό, οι υποστηρικτές της παραμονής της Βρετανίας πιστεύουν ότι τελικά η συμπόνια των Βρετανών προς τους Γάλλους μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις θα βοηθήσει και δεν θα βλάψει την εκστρατεία κατά του Brexit.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 69% όσων είναι 18 με 24 ετών επιθυμεί να παραμείνει στην Ε.Ε. και μόλις το 31% τάσσεται υπέρ του Brexit. Η υποστήριξη στην Ε.Ε. μειώνεται καθώς αυξάνεται η ηλικία των ερωτηθέντων και φτάνει μόλις το 38% μεταξύ των 65χρονων.

Στη Σκωτία καταγράφεται το μεγαλύτερο ποσοστό υπέρ της Ε.Ε. (60%), ενώ ακολουθεί η Ουαλία με 56%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add