Πως οι ισλαμιστές κατέρριψαν το ρωσικό Airbus - Όλο το επιχειρησιακό τους σχέδιο - Εντοπίστηκε το μαύρο κουτί - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Νοεμβρίου 01, 2015

Πως οι ισλαμιστές κατέρριψαν το ρωσικό Airbus - Όλο το επιχειρησιακό τους σχέδιο - Εντοπίστηκε το μαύρο κουτί

Ισραηλινά ΜΜΕ επιβεβαιώνουν την κατάρριψη του ρωσικού Airbus A321 από αντιαεροπορικό σύστημα της ισλαμιστικής οργάνωσης Ansar al-Migdas παρακλάδι της ISIS η οποία είχε στήσει ενέδρα θάνατου στο ύψωμα Jabal Halal σε ύψος 2.685 πόδια απ' όπου και εκτόξευσε τον πύραυλο που έπληξε το αεροσκάφος. 

Ταυτόχρονα αποκαλύπτουν πως γνώριζαν την ώρα απογείωσης και το δρομολόγιο που θα ακολουθούσε ενώ τονίζουν πως έστησαν την ενέδρα στην συγκεκριμένη περιοχή γιατί διαθέτουν πολλά καταφύγια και το μέρος είναι δυσπρόσιτο στις ομάδες διάσωσης.

Οι αιγυπτιακές αρχές εντόπισαν το μαύρο κουτί του ρωσικού Airbus που κατέπεσε στην χερσόνησο του Σινά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 224 επιβαίνοντες, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Σερίφ Ισμαήλ σε ένα δελτίο τύπου.

Το μαύρο κουτί θα εξεταστεί και τα στοιχεία που περιέχει θα αναλυθούν από εμπειρογνώμονες, επισήμανε το πρωθυπουργικό γραφείο, που διευκρίνισε επιπλέον ότι ο στρατός έχει μέχρι στιγμής «μεταφέρει 129 σορούς» στο νεκροτομείο του Καΐρου και σε άλλα νοσοκομεία.

Στο στόχαστρο πλέον μπαίνουν εκ νέου Σαουδική Αραβία, Τουρκία και το Κατάρ γιατί οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως οι ισλαμιστές χρησιμοποίησαν το κινεζικό αντιαεροπορικό FN-6 που σας είχαμε αποκαλύψει (δείτε σχετικά εδώ).

Τα όπλα αυτά προέρχονται από το Σουδάν το οποίο είναι γνωστό ότι κατέχει μεγάλη ποσότητα FN-6 από την Κίνα και πέρασαν στα χέρια των ισλαμιστών μέσω Τουρκίας υπό την καθοδήγηση του Κατάρ.

Επιπλέον αποκαλύπτουν ότι ούτε η ισραηλινή Αεροπορία δεν πραγματοποιεί χαμηλές πτήσεις στην συγκεκριμένη περιοχή για να μην βρεθεί στην εμβέλεια των αντιαεροπορικών των ισλαμιστών

Υπενθυμίζουμε πως ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε ευθέως απειληθεί από το ISIS εξαιτίας της υποστήριξης που παρείχε στην κυβέρνηση της Συρίας.

"Θυμήσου αυτό. Και με την άδεια του Αλλάχ θα ελευθερώσουμε την Τσετσενία και τον Καύκασο. Το ISIS υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει με τη βοήθεια του Αλλάχ. Ο θρόνος σου τρέμει ήδη. Βρίσκεται σε κίνδυνο και θα καταρρεύσει όταν σε φτάσουμε. Είμαστε στο δρόμο με την άδεια του Αλλάχ".

Η περίπτωση της βλάβης αποκλείεται γιατί έξω απο την πόλη του El Arish βρίσκεται αεροδρόμιο στην περιοχή Al Hasna. Αν το αεροσκάφος είχε κάποιο πρόβλημα (εκτός αν ήταν ακαριαίο) μπορούσε να κάνει χρήση του αεροδρομίου ενώ βρέθηκαν κομμάτια του αεροσκάφους σε μια εκτίνα 5 χλμ γεγονός που δείχνει έκρηξη....

Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, ρωσικό αεροσκάφος με 217 επιβάτες και επτά μέλη πληρώματος κατερρίφθη από πύραυλο πάνω από το Σινά λίγο μετά την απογείωση του από από το αεροδρόμιο του Sharm el-Sheikh με προορισμό την Α.Πετρούπολη.

Οι ισραηλινοί πιστεύουν πως οι αρχικές εκτιμήσεις για την τύχη του αεροσκάφους ήταν εσκεμμένα αόριστες και αντικρουόμενες για να τραβηχτεί η προσοχή μακριά από το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης από ισλαμιστές ενώ αμφιβάλλουν αν το αεροσκάφος πετούσε εκείνη τη στιγμή στα 31.000 πόδια...

Πρώτα αναφέρθηκε ότι χάθηκε επαφή μετά από επικοινωνία με τον αιγυπτιακό πύργο ελέγχου, έπειτα ειπώθηκε ότι κατευθυνόταν με ασφάλεια στη Ρωσία δια μέσου Τουρκίας ενώ ρωσικές πηγές τόνιζαν ότι το Α321 χάθηκε στον Κυπριακό εναέριο χώρο ενώ έγινε λόγος και για τεχνική βλάβη.

Τελικά το γραφείο του Αιγύπτιου πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι το ρωσικό αεροσκάφος κατέπεσε στο κεντρικό Σινά ενώ ταυτόχρονα δημιουργήθηκε και μια επιτροπή χειρισμού της κρίσης.

Το ρωσικό αεροσκάφος εξαφανίστηκε 23 λεπτά μετά την απογείωση του από το Sharm el-Sheikh.

Στην συγκεκριμένη περιοχή είναι πανίσχυρη η ισλαμιστική οργάνωση Ansar al-Miqdas, η οποία έχει μετανομαστεί σε "ΙSIS-Sinai".

Oι Ισραηλινοί σημειώνουν πως η Ρωσία είναι απρόθυμη να κοινοποιήσει πως το αεροσκάφος κατερρίφθη από το παρακλάδι του ISIS στη περιοχή γιατί θα αποδειχτεί πως οι ισλαμιστές είναι πλήρως εξοπλισμένοι και ικανοί για τέτοιου είδους χτυπήματα.

Tα συντρίμμια βρέθηκαν εντελώς κατεστραμένα και σε κοντινή απόσταση στο Bir Al-Hassaneh, στο κεντρικό Σινά στα βουνά Jabal al-Halal όπου η τρομοκρατική ισλαμιστική οργάνωση Ansar Beit al-Miqdas έχει καταφύγια και το μέρος είναι δυσπρόσιτο στις ομάδες διάσωσης.

Σύμφωνα με αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ, το ISIS έστειλε πρόσφατα αξιωματούχους, πρώην μέλη του στρατού του Σαντάμ Χουσεϊν για να ξεκινήσουν μια μεγάλη εκστρατεία εναντίον του αιγυπτιακού Στρατού με εξελιγμένα αντιαεροπορικά συστήματα που μπήκαν στο Σινά και στη Λωρίδα της Γάζας από τη Λιβύη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και η ισραηλινή Αεροπορία δεν πραγματοποιεί χαμηλές πτήσεις στην περιοχή για να μην βρεθεί μέσα στην εμβέλεια αυτών των αντιαεροπορικών πυραύλων του ISIS.

Το παρακλάδι του ISIS στο Σινά έχει αναπτύξει ένα μεγάλο δίκτυο πληροφοριών που το χειρίζονται τοπικές φυλές βεδουίνων που ανιχνεύουν τις κινήσεις στη Χερσόνησο.

Ο αιγυπτιακός Στρατός και τα αμερικανικά στρατεύματα που βρίσκονται στην πολυεθνική δύναμη στην πειροχή γνωρίζουν ότι υπαρχει 24ωρη επιτήρηση των αιγυπτιακών θερέτρων από τους τρομοκράτες καθώς πράκτορες του υπάρχουν σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, τοπικά αεροδρόμια ως πληροφοριοδότες.

Οι ισλαμιστές είχαν πληροφορίες για την ώρα απογείωσης του ρωσικού αεροσκάφους, του δρομολογίου του κατά μήκος της δυτικής ακτής του Κόλπου του Aqaba μέχρι το Dahab και την στροφή του δυτικά προς το Κεντρικό Σινά με κατεύθυνση τη Μεσόγειο!

Οι τρομοκράτες έστησαν μια ενέδρα θανάτου από το ύψωμα Jabal Halal σε ύψος 876 μέτρα (2,865 πόδια).

Ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη απογειώθηκαν άμεσα από την Ασντοτ στην έρημο Νεγκέμπ και συνέδραμαν στον γρήγορο εντοπισμό του.

Παρακάτω θα δείτε τις εικόνες από τις απειλές του ISIS στο Καύκασο, την διαδρομή του αεροσκάφους και την εκπαίδευση των ισλαμιστών με αντιαεροπορικά..

Εικόνες από τον τόπο της συντριβής


Δεν υπάρχουν σχόλια: