Η Hewlett-Packard «σπάει» στα 2 - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2015

Η Hewlett-Packard «σπάει» στα 2

Η Hewlett-Packard αναδιαρθρώνεται εκ νέου, «σπάει» σε δύο κομμάτια και έτσι ένας στους δέκα εργαζόμενους (10%) θα δει την πόρτα της εξόδου. Όπως έκανε γνωστό η εταιρεία αναμένεται να χάσουν τη δουλειά τους από 25.000 έως 30.000 εργαζόμενοι. Είχε προηγηθεί η απόλυση 55.000 εργαζομένων στο πλαίσιο μιας προηγούμενης αναδιάρθρωσης, που είχε εξαγγελθεί το 2012. Στο τέλος του 2014 η ΗΡ είχε περίπου 300.000 υπαλλήλους.

Η εταιρεία ανέφερε ότι οι νέες περικοπές θα έχουν διεθνή εμβέλεια, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ οι αναλυτές δεν θεωρούν απίθανο να υπάρξουν νέες απολύσεις εντός του 2016.

Η ΗΡ θα χωριστεί σε δύο επιμέρους -εισηγμένες στο χρηματιστήριο- εταιρείες: η μία (Hewlett Packard Inc) θα εστιασθεί στους προσωπικούς υπολογιστές και στους εκτυπωτές, ενώ η άλλη (Hewlett Packard Enteprise), που θα αποκοπεί από τον εταιρικό κορμό, θα ασχοληθεί με το λογισμικό και τις υπηρεσίες προς επιχειρήσεις (υπολογιστικό «νέφος», αποθήκευση δεδομένων, δικτύωση κ.α.), σύμφωνα με τα πρακτορεία Reuters και Γαλλικό και τους «Times» της Νέας Υόρκης».

Η εταιρική αναδιάρθρωση, που συνεπάγεται τις μαζικές απώλειες θέσεων εργασίας, εκτιμάται ότι θα επιφέρει εξοικονόμηση δαπανών έως 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, ώστε η ΗΡ να γίνει πιο ανταγωνιστική, όπως είπε η -από το 2011- διευθύνουσα σύμβουλός της Μεγκ Ουίτμαν.

Η ΗΡ είναι σήμερα ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής προσωπικών υπολογιστών (PCs) στον κόσμο, αλλά η πτωτική ζήτηση στις παραδοσιακές αγορές της την εξωθεί να αναζητήσει νέες πηγές κερδοφορίας.

Ο διαχωρισμός θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Οκτωβρίου φέτος. Η εταιρεία ιδρύθηκε στη δεκαετία του 1930 από τους απόφοιτους του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια Μπιλ Χιούλετ και Ντέιβ Πάκαρντ. Αρκετοί τη θεωρούν την «κοιτίδα» της κατοπινής Σίλικον Βάλεϊ.


- See more at: http://newsone.gr/texnologia/288610-e-hewlett-packard-spaei-sta-dyo#sthash.MaoHsgM7.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add