Πόνοι περιόδου και γυμναστήριο: Συνδυάζονται; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Απριλίου 15, 2014

Πόνοι περιόδου και γυμναστήριο: Συνδυάζονται;

Ακόμα και οι πιο φανατικές της άσκησης έχουν έναν δισταγμό σε σχέση με το αν είναι ασφαλές για μία γυναίκα, τις ημέρες της περιόδου της, να πηγαίνουν γυμναστήριο κανονικά.
Η αλήθεια, όμως είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για δεύτερες σκέψεις αφού, όχι μόνο αυτό δεν είναι επικίνδυνο, αλλά μας κάνει και καλό, αφού μας ανακουφίζει από συμπτώματα της περιόδου όπως η εξάντληση, η κακή διάθεση και οι πόνοι σε κοιλιά και κεφάλι. Υπάρχει, παρόλα αυτά, ένα είδος άσκησης που καλό είναι να αποφεύγουμε, και αυτό είναι η yoga.
Και προτού οι φανατικές της yoga απογοητευτούν, να ξεκαθαρίσουμε κάτι: οι περισσότερες στάσεις της συγκεκριμένης μορφής άσκησης είναι ασφαλείς, και για τις δύσκολες ημέρες του μήνα, αλλά υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέχουμε. Και αυτό δεν είναι άλλο από τις στάσεις που στηριζόμαστε στη σπονδυλική στήλη, στους ώμους και στον λαιμό μας.
Και αυτό οφείλεται στο ότι, οι συγκεκριμένες στάσεις, προκαλούν αγγειακή συμφόρηση στην μήτρα, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη ροή του αίματος. Και αυτό μπορεί να μας προκαλέσει ακόμα περισσότερες κράμπες. Άρα, τις δύσκολες μέρες του μήνα, ενώ είναι καλό να γυμναζόμαστε, και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το αποφεύγουμε, καλό είναι να είμαστε προσεκτικές με την yoga, και με τις συγκεκριμένες στάσεις ειδικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add