Νικήστε την κυτταρίτιδα σε 4 απλά βήματα! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Απριλίου 13, 2014

Νικήστε την κυτταρίτιδα σε 4 απλά βήματα!

Εάν είστε γυναίκα, τότε σίγουρα το θέμα κυτταρίτιδα σας απασχολεί. Η κυτταρίτιδα προκαλείται από την εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό.
Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων εμφανίζεται στους μηρούς, τους γλουτούς, το στομάχι και την κοιλιά και οφείλεται στην κακή αιμάτωση και τη διόγκωση των λιποκυψελών.

Κύριες αιτίες πρόκλησης της κυτταρίτιδας είναι η καθιστική ζωή, η μειωμένη φυσική δραστηριότητα, η ακατάλληλη διατροφή, τα προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος, ορμονικές διαταραχές και συχνή κατανάλωση αλκοόλ.
Οι τύποι της κυτταρίτιδας είναι τρεις:

f69921ed2fc59469509d0927cd12dd42
Χαλαρή κυτταρίτιδα: Το δέρμα είναι απαλό και ο φλοιός πορτοκαλιού εμφανίζεται μόνο αν το τσιμπήσετε.

Οιδηματική κυτταρίτιδα: Η όψη φλοιού πορτοκαλιού στους μηρούς και τους γλουτούς είναι ορατή, όταν στέκεστε όρθιοι και στο δέρμα εμφανίζονται οιδήματα και με απλή πίεση.

Συμπαγής κυτταρίτιδα: Το δέρμα είναι τραχύ και πονά με την παραμικρή ψηλάφηση.
Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να κερδίσετε μια και καλή τη μάχη με την κυτταρίτιδα και να μην ανησυχείτε για την όψη της επιδερμίδας:
Μην ξεχνάτε το αντηλιακό σας
Η έκθεση στον ήλιο δεν προκαλεί μόνο  γήρανση της επιδερμίδας, αλλά προκαλεί και την εμφάνιση κυτταρίτιδας. Οι ακτίνες UV καταστρέφουν το κολλαγόνο, τον ιστό της επιδερμίδας που τη λεπταίνει και τη λειαίνει.
Χάστε τα περιττά κιλά
Η μείωση του βάρους θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Περιορίστε το αλάτι και πίνετε μεγάλες ποσότητες νερού για να αποτρέψετε την κατακράτηση υγρών. Επίσης φροντίστε η διατροφή σας να είναι ισορροπημένη και να περιλαμβάνει πολλά φρούτα, λαχανικά και ψάρι.
Κάντε γυμναστική
Προσπαθήστε να ασκείστε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Η τόνωση του μυϊκού ιστού θα κάνει τους γλουτούς και τους μηρούς σας να φαίνονται πιο λείοι και αδύνατοι. Σε δύο μήνες θα δείτε σημαντικές διαφορές στο δέρμα σας.
Αξιοποιήστε τα αιθέρια έλαια
Το μασάζ με έλαια συμβάλλει σημαντικά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ιδιαίτερα το λεμφικό μασάζ  ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, χάρη στην οποία διασπάται ο λιπωδης ιστός.
Πηγή: http://glikaxamogela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add