Φροντίδα σώματος κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Δεκεμβρίου 01, 2013

Φροντίδα σώματος κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου

Ανεξαρτήτως από το γεγονός, ότι κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου το σώμα μας
είναι ντυμένο με πολλά ρούχα, αυτό χρειάζεται καθημερινή και ειδική  φροντίδα.
    • Μειώστε  την χρήση  καφέ - Φροντίδα σώματος κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου- Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα το χειμώνα είναι η χαμηλή ενυδάτωση, από το οποίο το δέρμα του σώματος γίνεται πολύ ξηρό. Πιέστε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα, τσάι βουνού και φρέσκους χυμούς, ώστε να διατηρηθεί η ισσοροπία της υγρασίας και η ελαστικότητα του δέρματος σε κανονικό βαθμό. Κάντε προσπάθεια να μειώσετε την χρήση του καφέ, επειδή ο ίδιος αποτελεί φυσικό διουρητικό και η κατανάλωση του  σε μεγαλύτερες ποσότητες συμβάλλουν στην αφυδάτωση του σώματος. Το άλλο που μπορείτε να κάνετε είναι μαζί με το καφέ να πίνετε και νερό.
    • Πιο σύντομο ντους - Φροντίδα σώματος κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου- Με το πολύ ζεστό ντους σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μπορείτε να καταφέρετε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα το χειμώνα, δηλαδή το δέρμα σας να ξεραθεί ακόμα περισσότερο. Το σύντομο και χλιαρό ντους επηρεάζει καλύτερα το δέρμα του σώματος. Η εναλλαγή του ζεστού και κρύου νερού έχει ευεργετική επίδραση στο σώμα.
    • Θρέψη - Φροντίδα σώματος κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου - Για καθημερινή χρήση χρησιμοποιήστε μαλακό αφρόλουτρο και απολέπιση μια φορά την εβδομάδα. Μετά το μπάνιο χρησιμοποιήστε θρεπτική λοσιόν σώματος.

  • Περισσότερα θρεπτικά συστατικά - Φροντίδα σώματος κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου- Η σωστή διατροφή θα προμηθεύσει τον οργανισμό με όλες τις απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και τα σημαντικά κατά την διάρκεια του χειμώνα λιπίδια. Τα λιπίδια δεν μπορούν να διαλυθούν στο νερό και για αυτό το λόγο προστατεύουν την επιδερμίδα από την υπερβολική ξήρανση. Περιέχονται στα καρύδια, στα αμύγδαλα, στα νωπά τυριά και στο λιωμένο βούτυρο.
  • Υγρός αέρας - Φροντίδα σώματος κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου
Το δέρμα του σώματος ξηραίνεται από την υψηλή θερμοκρασία του σπιτιού. Για να είναι υγρός ο αέρας χρησιμοποιήστε υγραντήρα αέρα ή αντιθέτως αφήστε ένα ποτήρι με νερό στο δωμάτιο, για να εξατμίζεται.

Πηγή: http://omorfia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add