«Το Πνεύμα των Χριστουγέννων» - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Νοεμβρίου 25, 2013

«Το Πνεύμα των Χριστουγέννων» - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ


Διεθνές Φεστιβάλ «Συμφωνία»
Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Νίκος Χαλιάσας
23/12/13, 27/12/13, 30/12/13 & 6/1/14

Για εκατόν εβδομήντα χρόνια, από την ημερομηνία της πρὠτης δημοσίευσής του το 1843, κρατά αναλλοίωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, η πολυδιαβασμένη νουβέλα του Καρόλου Ντίκενς, με τίτλο "Το Πνεύμα των Χριστουγέννων", ένας ύμνος προς τη ζωή και την αγάπη... ένα έργο που έχει παρουσιαστεί με πολλούς και πρωτότυπους τρόπους τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο.

Ο κεντρικός ήρωας της ιστορίας, ο τσιγκούνης Eμπενέζερ Σκρουτζ, που δεν είναι σε θέση να ζήσει, ν' αγαπήσει, να χαρεί, αφού κύριο μέλημά του είναι πως θα ξοδέψει λιγότερα για τις ανάγκες του, αναβιώνει στη σκηνή του ολοκαίνουριου Δημοτικού Θεάτρου του Πειραιά, μέσα από μια πρωτοποριακή σύλληψη και με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών, για 4 παραστάσεις στις 23, 27, 30 Δεκεμβρίου 2013 και στις 6 Ιανουαρίου 2014, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού (καλλιτεχνικός διευθυντής: Νίκος Χαλιάσας, υπό την αιγίδα και συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2007 – 2013» ΕΣΠΑ).

Η παράσταση είναι σύλληψη του ηθοποιού Άκη Σακελλαρίου και συμμετέχουν ενεργά οι 12 μουσικοί της Καμεράτα SINFONIA, που θα ερμηνεύσουν την πρωτότυπη μουσική ενορχήστρωση ειδικά για την περίσταση του Θεόδωρου Λεμπέση. Στον ρόλο του Σκρουτζ θα είναι ο Άκης Σακελλαρίου ενώ σε αυτόν του αφηγητή η Αναστασία Γιαννάκη. Δεν είναι όμως μόνον αυτοί οι συντελεστές... Βασικό πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν η μαγεία, τα πνεύματα και το φως! Χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνικές υπολογιστικής όρασης και αισθητήρες τελευταίας τεχνολογίας οι ηθοποιοί ζωγραφίζουν με τις κινήσεις τους και τη φωνή τους, σε μια τεράστια οθόνη, την ιστορία του παραδόπιστου Εμπενέζερ Σκρουτζ. Σε συνεργασία με ομάδα διδασκόντων και εικαστικών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, οι προβολές γίνονται δυναμικές, προσδίδοντας ένα μαγευτικό αποτέλεσμα. Οι ηθοποιοί συνομιλούν επί σκηνής με φαντάσματα, αλλάζουν χαρακτήρες και ταξιδεύουν σε άλλους χρόνους και τόπους με τη βοήθεια της τεχνολογίας...και όλα αυτά, παρόντος του πνεύματος των Xριστουγέννων... που θα μας οδηγήσει στην ανακάλυψη της αληθινής ευτυχίας, της γαλήνης και της αγάπης. Αρκεί να αφήσουμε τη μαγεία του να μας ταξιδέψει. Μικροί και μεγάλοι προσέλθετε !

Σκηνοθεσία: Χρήστος Γεωργίου, Άκης Σακελλαρίου
Διαδραστικές προβολές από την ομάδα visualcortex(http://visualcortex.cc)
Σκηνική και ενδυματολογική επιμέλεια: Τίνα Βασιλικού
Τιμές εισιτηρίων: 7 ευρώ και 5 ευρω μειωμένο και τιμή προπώλησης

Ημερομηνίες και ώρες παραστάσεων:
23 Δεκεμβρίου: 5.30μμ27 Δεκεμβρίου: 2.30μμ30 Δεκεμβρίου: 5.30μμ6 Ιανουαρίου: 5.30μμ
Πληροφορίες / κρατήσεις:Ticket Services, T: 210 7234567
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήναwww.ticketservices.gr
Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα και συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2007 – 2013» ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add