ΕΝΦΙΑ: Έως 31 Αυγούστου τα εκκαθαριστικά - Ποιοι θα επιβαρυνθούν περισσότερο - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Αυγούστου 20, 2018

ΕΝΦΙΑ: Έως 31 Αυγούστου τα εκκαθαριστικά - Ποιοι θα επιβαρυνθούν περισσότερο

 Μέχρι τις 31 Αυγούστου θα αναρτηθούν στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2018 όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). 
Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα εφάπαξ καταβολής ή πληρωμής του φόρου σε πέντε μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη δόση του φόρου θα πρέπει να καταβληθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία έως το τέλος Ιανουαρίου 2019.
Υπενθυμίζεται πως η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει φέτος με βάση τις νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων.

Απο μία πρώτη εικόνα σχετικά με τις μεταβολές στον φόρο που είχε ανακοινώσει η ΑΑΔΕ προκύπτει οτι μειωμένο εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ θα έχουν φέτος 1,470 εκατομμύρια φορολογούμενοι ( ή το 23%) ενώ αμετάβλητος θα παραμείνει ο φόρος για σχεδόν 4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων ( το 62%). Αύξηση φόρου έως 50 ευρώ θα προκύπτει για το 12% των φορολογούμενων από 50 έως 200 ευρώ για το 2,3% και άνω των 200 ευρώ για το 0,7%.
Σημειώνεται ότι οι νέες αντικειμενικές αξίες οδηγούν σε σημαντική αύξηση του ΕΝΦΙΑ για όσους διαθέτουν μεσαία και μεγάλη περιουσία κυρίως άνω των 250.000 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί πως η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ θα «απορροφήσει» τις επιστροφές φόρου καθώς σχεδιάζονται μαζικοί συμψηφισμοί με βεβαιωμένες ή ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις. Τα ποσά επιστροφών φόρου τα οποία δικαιούνται οι φορολογούμενοι επιτρέπεται βάσει νόμου να συμψηφίζονται αυτεπαγγέλτως ακόμη και με μη ληξιπρόθεσμες οφειλές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add