Ευχαριστώ τους ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή μου - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Ιουνίου 10, 2018

Ευχαριστώ τους ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή μου


Αν υπάρχει κάτι που μου έμαθε η ζωή είναι ότι οι άνθρωποι φεύγουν• ανεξαρτήτως του πόσες φορές υπόσχονται ότι θα μείνουν. Και είναι εκείνοι από τους οποίους το περιμένεις λιγότερο να φύγουν. Ασχέτως του πόσες φορές είπαν ότι θα είναι εδώ για σένα.Εκείνοι που ορκίστηκαν ότι δεν θα σας πληγώσουν ποτέ, είναι εκείνοι που καταλήγουν να σας πληγώσουν περισσότερο. Ως κάποια που είδε αρκετούς ανθρώπους να αποχωρούν από τη ζωή της, βιαζόμουν πάντα να κατηγορήσω τον εαυτό μου, όταν κάποιος έφευγε από τη ζωή μου.

Με θύμωναν αυτοί οι άνθρωποι. Με πίκραιναν. Εντούτοις, άρχισα αργά να συνειδητοποιώ ότι πέρα από όλα όσα συμβαίνουν, πρέπει να είμαι ευγνώμων για εκείνους που αποχώρησαν, επειδή εκείνοι είναι ο λόγος που είμαι αυτό που είμαι σήμερα.Πιστεύω ακράδαντα ότι οι άνθρωποι μπαίνουν στη ζωή μας για κάποιο λόγο. Είτε αυτό είναι ευλογία, είτε μάθημα, ακόμα και οι άνθρωποι που φεύγουν αποδεικνύουν ότι υπάρχει λόγος που γίνεται αυτό. Με δίδαξαν ότι όσοι μπαίνουν στη ζωή μας, δεν είναι γραφτό και να μείνουν.

Μου επέτρεψαν να δω ότι οι άνθρωποι που έχουν σκοπό να μείνουν στη ζωή μας, δεν θα φύγουν ποτέ. Εκείνοι που φεύγουν αφήνουν χώρο για εκείνους που θα μείνουν. Για τους ανθρώπους που αξίζουν. Γι’ αυτό ευχαριστώ αυτούς που φεύγουν, επειδή μου δείχνουν ότι δεν ήταν ποτέ γραφτό να γίνουν μέρος της ζωής μου.Ευχαριστώ που φύγατε, επειδή μου δώσατε την ευκαιρία να γίνω όλα αυτά που έλεγα ότι δεν μπορούσα να γίνω. Ανάγκασα τον εαυτό μου να εξελιχθεί, ακόμα κι αν με κάνατε να νιώθω ότι δεν είμαι αρκετή• ότι χρειαζόταν να γίνω περισσότερα. Ευχαριστώ, επειδή τώρα βλέπω τον εαυτό μου με περηφάνια, πιστεύοντας ότι τελικά είμαι αρκετή.Ευχαριστώ που φύγατε, επειδή κατά μία έννοια, η αποχώρησή σας με ανάγκασε να βρω τον εαυτό μου. Βρήκα επιτέλους τη δύναμη για να παίρνω τις αποφάσεις μου, χωρίς να με βαραίνει η κριτική σας. Η κριτική που κάποτε θεωρούσα εποικοδομητική, όταν η πραγματικότητα με απογοήτευε.

Σας ευχαριστώ που φύγατε, επειδή μου δείξατε ότι δεν χρειάζομαι ένα μονόπλευρο είδος αγάπης στη ζωή μου. Ότι υπάρχουν άνθρωποι σε αυτό τον κόσμο, που θέλουν να αγαπούν μόνο με τους δικούς τους όρους – μόνο υπό τον δικό τους έλεγχο. Ότι συνεχίζουν να μας αγαπούν μόνο για όσο τους ευχαριστούμε, επειδή ορισμένες φορές, ανεξάρτητα από το τι κάνουμε για κάποιον, ποτέ δεν είναι αρκετό γι’ αυτούς.Γι’ αυτό εσείς που αποχωρήσατε από τη ζωή μου, είμαι εδώ, για να σας δείξω ότι αξίζω καλύτερα. Αξίζω κάποιον που θα έκανε το ίδιο για εμένα, όταν εγώ κάνω ο,τι μπορώ για εκείνον. Είμαι εδώ και βάζω την ευτυχία μου προτεραιότητα. Δεν θα αφήσω τον πόνο που μου προκαλέσατε να με πικράνει ή να μου δημιουργήσει συναισθήματα κακίας.Εμπιστευθείτε με όταν λέω ότι το κάρμα μας περιμένει όλους στη γωνία, ειδικά εκείνους που δεν το περιμένουν. Οπότε σε εκείνους που αποχώρησαν από τη ζωή μου, είμαι εδώ και σας συγχωρώ, χωρίς όμως να είστε καλοδεχούμενοι πίσω σε αυτήν.

Shireen Aljundi – Photo: Author/Depositphotos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add