Μαθαίνω για τους Πρώτους οργανισμούς - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Μαρτίου 17, 2018

Μαθαίνω για τους Πρώτους οργανισμούς

Οι Πρώτες μορφές ζωής γεννήθηκαν στα θερμά και ήρεμα νερά της θάλασσας μακριά από την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου. Ήταν μικρές σφαίρες ικανές να διαιρούνται σε μικρότερα μέρη και προστατεύονταν από μία μεμβράνη. Με τον καιρό αυτές οι πρωτόγονες ζωντανές μηχανές ενώνονταν με σωματίδια που επιτελούσαν τις λειτουργίες της φωτοσύνθεσης της αναπνοής και της αναπαραγωγής έτσι γίνονταν αληθινά κύτταρα. Πριν από 1 δισεκατομμύριο χρόνια οι κάτοικοι της γης ήταν μικροσκοπικοί οργανισμοί παρόμοιοι με τους σημερινούς μονοκύτταρους οργανισμούς που ζούσαν απομονωμένοι η ενωμένοι σε μεγάλες αποικίες.

Σχετική εικόνα
Πριν από τρεισήμισι δισεκατομμύρια χρόνια περίπου κατά την εποχή του προκαμβριου όταν στη θάλασσα εμφανίζονταν τα πρώτα κύτταρα είχαν ήδη σχηματιστεί κάποιες ηπειρωτικές πλάκες.



Αποτέλεσμα εικόνας για Βακτήριο

ΒακτήριοΗ φωνή του μοιάζει με αυτή των πρώτων φυκιών αλλά δεν έχει χλωροφύλλη και κινείται χάρη σε κάτι απολήξεις που μοιάζουν με μαστίγια εδώ και 3,4 δισεκατομμύρια χρόνια τα βακτήρια ζουν σε όλα τα περιβάλλοντα Ακόμη και στα πιο αφιλόξενα.

Αμοιβάδα  Είναι ένα από τα πιο απλά πρωτόζωα. Ίσως μοιάζει με τους πρώτους κατοίκους της θάλασσας, αποτελείται από μία ρευστή μάζα σαν ζελατίνη η οποία κινείται γλιστρώντας και πολλαπλασιάζεται με τη μέθοδο της διαίρεσης.

ΑμοιβάδαΕίναι ένα από τα πιο απλά πρωτόζωα. Ίσως μοιάζει με τους πρώτους κατοίκους της θάλασσας, αποτελείται από μία ρευστή μάζα σαν ζελατίνη η οποία κινείται γλιστρώντας και πολλαπλασιάζεται με τη μέθοδο της διαίρεσης.

Σχετική εικόνα
Βολβοξ
Αυτό το πράσινο μονοκύτταρο φύκι ζει σε σφαιροειδής αποικίες. Η ένωση των ανεξάρτητων ατόμων των κυττάρων ήταν το πρώτο βήμα για τη δημιουργία πολυκύτταρων οργανισμών που αποτελούνταν από πολλά κύτταρα καθένα από τα οποία είναι ειδικευμένο για μία ξεχωριστή λειτουργία.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ακτινοζωα και τρηματοφόρα
Ακτινοζωα και τρηματοφόρα
Αυτά τα πρωτόζωα που αφθονούν Ακόμη και τώρα στις θάλασσες προστατεύονται από σκληρό κέλυφος και έχουν πολύ όμορφα σχήματα. Μερικά τρηματοφόρα πιο σύγχρονα έχουν κέλυφος με διάμετρο 2 εκατοστά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: