Απόκριες: Πραγματοποιήθηκε ο "Κεριώτικος Γάμος" - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Μαρτίου 04, 2024

Απόκριες: Πραγματοποιήθηκε ο "Κεριώτικος Γάμος"


Το πολιτιστικό δρώμενο των αποκριών στη Ζάκυνθο, ειδικά στο χωριό Κερί, για τον κεριωτικο γάμο, είναι μια παραδοσιακή γιορτή με μοναδικά χαρακτηριστικά: 

1. Το Πνεύμα της Παράδοσης: Ο κεριωτικος γάμος στην Ζάκυνθο αντικατοπτρίζει το βάθος της παράδοσης και τη σημασία που δίνεται στις παλιές τελετουργίες και έθιμα.




2. Οι Συμβολισμοί: Οι τελετουργικές ενέργειες και οι συμβολισμοί που συνοδεύουν τον κεριωτικό γάμο αποτελούν βαθιά ενσωματωμένα μέρη της παράδοσης και φέρουν μακρινές ιστορίες και πεποιθήσεις.

3. Η Κοινοτική Συμμετοχή: Ο κεριωτικός γάμος είναι μια γιορτή που συγκεντρώνει ολόκληρη την κοινότητα, ενώνοντας τους ανθρώπους με την κοινή παράδοση και τα έθιμα.

4. Η Παραδοσιακή Μουσική και Οργάνωση: Οι παραδοσιακοί χοροί, οι μελωδίες και η οργάνωση της γιορτής αντικατοπτρίζουν την τοπική κουλτούρα και τη ζωντάνια της παράδοσης.

5. Η Συνέχεια της Παράδοσης: Παρά την εξέλιξη του χρόνου, ο κεριωτικός γάμος παραμένει μια ισχυρή παράδοση που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά, διατηρώντας ζωντανή την πολιτιστική κληρονομιά της Ζακύνθου.

Επιπλέον, στη διάρκεια της εκδήλωσης, υπήρχαν σε διάφορα σημεία πάγκοι που πουλούσαν σουβλάκια και τοπικά παραδοσιακά εδέσματα. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν γεύσεις από την τοπική κουζίνα και να γευτούν τις παραδοσιακές γεύσεις και αρώματα του νησιού.




Θα προτείναμε στην ομάδα να κάνει κάποια  βελτίωση , την επόμενη χρονιά, στην ομιλία και την πλοκή του σεναρίου.

7 σχόλια:

Νατάσα είπε...

Ήμουν εκει. Ομολογώ να πω πως δεν μου άρεσε και πολύ. Την ίδια ημέρα πήγαμε σε άλλο σύλλογο που είχε καλύτερη οργάνωση.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη τι δεν σας άρεσε; Τι περιμένατε δηλαδή; Ένας παραδοσιακός γάμος ηταν

Νατάσα είπε...

Δεν κατάλαβα τίποτα; Μόλις έφτασαν στην εκκλησία δεν είδα κάποια συνοχή στο έργο. Για μια ομιλία μας παρότρυναν να ακούσουμε και δεν καταλάβαμε ποια ήταν η ομιλία

Τάσος είπε...

Κοίτα ωραία ήταν μέχρι να φτάσουμε στην εκκλησία. Από εκεί και μετά έβλεπες ότι όλοι μιλούσαν μεταξυ τους και έφευγαν.

Κώστας Χ. 3 είπε...

Ότι μπορούμε κάνουμε. Υγεία πάνω απ'ολα. Αυτά γράφονται για το καλό. Δεν υπάρχει κακιά διάθεση.

Georgina είπε...

Η εκδήλωση στην οποία παραβρεθήκαμε ήταν μια υπέροχη εμπειρία γεμάτη από συναρπαστική μουσική και χορό. Ήταν εκπληκτικό να μοιραστούμε αυτή την πολιτιστική εμπειρία με αγαπημένα πρόσωπα και φίλους.

Ωστόσο, δυστυχώς, το θεατρικό δεν ήταν όπως έχουμε δεί παλιότερα στο ίντερνετ.

Παρά ταύτα δεν μας εμπόδισαν να απολαύσουμε την εκδήλωση.

Tonis είπε...

Ήταν όμορφα. Και του χρόνου να σας καμαρώσουμε.

add