Σεισμος 5,8 και 5,6 ριχτερ στην Πελοπόννησο - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Μαρτίου 29, 2024

Σεισμος 5,8 και 5,6 ριχτερ στην Πελοπόννησο






Τοποθεσία: 33,1χλμ Βορειοδυτικά από Κυπαρισσία Μεσσηνίας
Μέγεθος: 5,7 Ρίχτερ
Βάθος: 21,5 χλμ

Ο σεισμός που κατέγραψαν οι σεισμογράφοι στην Πελοπόννησο με μέγεθος 5,7 Ρίχτερ- αυτόματη λύση- προκάλεσε ανησυχία και αίσθηση αναστάτωσης στην γύρω περιοχή. Ο σεισμός αναφέρθηκε να έγινε αισθητός από τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού, με μερικούς να αναφέρουν ελαφρά ταραχή και δόνηση κτιρίων.
Χρόνος γένεσης: 29/03/2024 07:12:50 (GMT)
Μέγεθος: 5.8
Επίκεντρο: 47.8 χμ ΝΝΔ του Πύργου
Εστιακό Βάθος: 18 χμ

«Ο σεισμός δεν εμπνέει ανησυχία», ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Άκης Τσελέντης.

«Είναι νωρίς να πούμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό», ανέφερε στην ΕΡΤ ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Για μεγάλο σεισμό που δεν εμπνέει ανησυχία έκανε λόγο στην ΕΡΤ και o πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας, ο οποίος ανέφερε ότι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.


Ενώ ο σεισμός προκάλεσε ανησυχία. Οι αρχές της περιοχής κάλεσαν τους κατοίκους να παραμείνουν ήρεμοι και να ακολουθήσουν τις οδηγίες για ενδεχόμενες μετακινήσεις ασφαλείας.

Οι σεισμοί είναι μια φυσική καταστροφή που μπορεί να προκαλέσει ανησυχία και αναστάτωση, αλλά η προετοιμασία και η συνειδητοποίηση των διαδικασιών ασφαλείας μπορούν να μειώσουν τους κινδύνους και να προστατεύσουν τους ανθρώπους και την περιουσία τους.

2 σχόλια:

Δημητρης είπε...

Αισθητος και στη Ναυπακτο. Καλη μας μερα 29 μαρτιου

Ελενη είπε...

Και στα Χανιά. Σκεφτηκα θα ειναι 3 ριχτερ καπου εδω κοντα.

add