ΤΟΥΡΤΑ ΤΡΙΠΛΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΓΕΜΙΣΗ ΑΠΟ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Αυγούστου 23, 2023

ΤΟΥΡΤΑ ΤΡΙΠΛΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΓΕΜΙΣΗ ΑΠΟ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ



 Υλικά για τη συνταγή μας:
500 ml. κρέμα γάλακτος σοκολάτας

Για τη μους κουβερτούρας
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
60 γρ. κρέμα γάλακτος

 Για τη μους λευκής σοκολάτας
300 γρ. λευκή σοκολάτα 
• 100 γρ. κρέμα γάλακτος

Για το σιρόπι
1/2 φλ. νερό
2 κ.σ. μέλι
 • 2 κ. σ. ζάχαρη
Λίγο κονιάκ

Για το γλάσο σοκολάτας γάλακτος 
• 400 γρ. σοκολάτα γάλακτος
120 γρ. κρέμα γάλακτος

Για το παντεσπάνι
• 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ. κακάο σε σκόνη 
100 γρ. ζάχαρη
2 αυγά

 Εκτέλεση: 
Ξεκινάμε την εκτέλεση της συνταγής μας προετοιμάζοντας το παντεσπάνι. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε καλά μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτετε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το κακάο σε σκόνη. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και βγάζετε τον κάδο από το μίξερ. Βουτυρώνετε καλά μία φόρμα διαμέτρου 23 με 25 εκατοστών και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά περίπου. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ψησίματος, το βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το νερό και μόλις ξεκινήσει να βράζει προσθέτετε το μέλι της αρεσκείας σας και τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Χαμηλώνετε την ένταση της εστίας και αφήνετε το σιρόπι να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου. 

Μόλις 8 ολοκληρωθεί η διαδικασία του βρασμού, προσθέτετε το να του κονιάκ και αποσύρετε από την εστία. Το αφήνετε να κρυώσει. Σε ένα μπολ ρίχνετε τη σοκολάτα κουβερτούρα – αφού πρώτα την έχετε τεμαχίσει σε μικρά κομμάτια. Σε μία μικρή κατσαρόλα, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος. Μόλις ξεκινήσει να ζεσταίνεται, αποσύρετε από την εστία. Την ρίχνετε στο μπολ με τη σοκολάτα κουβερτούρα. Την αφήνετε για 1 με 2 λεπτά και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να αποκτήσετε μία βελούδινη μους. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία και για τη λευκή μους.

Τοποθετείτε την κρέμα γάλακτος σε μπολ και την ανακατεύετε. Η επιθυμητή μορφή που πρέπει να αποκτήσει είναι κρεμώδης και όχι σαντιγύ. Ρίχνετε τη 1 ποσότητα στο μπολ με τη λευκή μους και την υπόλοιπη στο μπολ με τη σοκολάτα κουβερτούρα. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Τοποθετείτε τα μπολ στο ψυγείο για 12 ώρα περίπου.

Ξεφορμάρετε το παντεσπάνι από τη φόρμα που το ψήσατε και με τη βοήθεια ενός μεγάλου μαχαιριού το τεμαχίζετε σε δύο ίσα κομμάτια (ροδέλες). Τοποθετείτε το πρώτο κομμάτι από το παντεσπάνι μέσα σε ένα τσέρκι και με τη βοήθεια ενός πινέλου το αλείφετε καλά με το σιρόπι που προετοιμάσατε νωρίτερα. Βγάζετε τις μους από το ψυγείο και καλύπτετε το παντεσπάνι. με μία στρώση από τη λευκή μους. Συνεχίζετε με μία στρώση από τη μους της σοκολάτας κουβερτούρας. Καλύπτετε με το δεύτερο παντεσπάνι. Το αλείφετε με το σιρόπι και τοποθετείτε την τούρτα στο ψυγείο για 5 με 6 ώρες. Όταν ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία βγάζετε την τούρτα από το ψυγείο και αφαιρείτε το τσέρκι. Τοποθετείτε την τούρτα στην τουρτιέρα σας.

Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τη σοκολάτα γάλακτος - αφού πρώτα την έχετε τεμαχίσει σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί με την κρέμα γάλακτος. Αποσύρετε από την Εστία, αφήνετε για λίγο να κρυώσει και καλύπτετε την τούρτα. Τοποθετείτε στο ψυγείο και αφήνετε να σταθεροποιηθεί. Διακοσμείτε την τούρτα τριπλής απόλαυσης με γλάσο σοκολάτας γάλακτος, γέμιση από λευκή σοκολάτα και σοκολάτα κουβερτούρα και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add