Ρουγκάτσια 2019 και το έθιμο της Γουρουνοχαράς - Πρόγραμμα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 23, 2019

Ρουγκάτσια 2019 και το έθιμο της Γουρουνοχαράς - Πρόγραμμα


 
Ο Λαογραφικός Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου και Περιχώρων για 26η χρονιά αναβιώνει τα Ρουγκάτσια και το έθιμο της Γουρουνοχαράς.


Αναλυτικά το πρόγραμμα

  • 24 Δεκεμβρίου στις 10:00π.μ στην πόλη της Βέροιας με αφετηρία  τόν Ιερό Ναό  Αγίου Αντωνίου και μετέπειτα στους δρόμους και τα στενά της πόλης.
  • 25 Δεκεμβρίου στο Μακροχώρι Ημαθίας στις 09:00π.μ με αφετηρία τον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου καί μετέπειτα στους δρόμους και τα στενά του χωριού για να μοιράσουν την ευλογία στα σπίτια των κατοίκων.
  • 26  Δεκεμβρίου στο Μακροχώρι Ημαθίας στις 10:00π.μ με αφετηρία τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και μετέπειτα στους δρόμους και τα στενά του χωριού όπου θα καταλήξουν στον χώρο της Γουρουνοχαράς για την αποκορύφωση του εθίμου όπου  θα γίνει το γνωστό ρουμλουκιώτιλο γλέντι  σερβίρετε χοιρινή τηγανιά και άφθονο κόκκινο κρασί πάντα με τη συνοδεία του ζουρνά στους ζουρνάδες η ζυγιά του Θωμά Μυλωνά
  • 27 Δεκεμβρίου στην Μέση Ημαθίας 09:00π.μ με αφετηρία τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου εκεί θα μοιράσουν την ευχή για καλή χρονιά και καλή σοδειά στους κατοίκους του χωριού και θα συνεχίσουν στο Διαβατό Ημαθίας.
  • 31 Δεκεμβρίου στο Μακροχώρι Ημαθίας 09:00πμ με αφετηρία το Ε.Α.Κ θα κινηθούν κάθετα της Αριστοτέλους προς την τάφρο του 66
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add