Ρουγκάτσια: Tο έθιμο της Γουρουνοχαράς, στην Ημαθία 2018 - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 24, 2018

Ρουγκάτσια: Tο έθιμο της Γουρουνοχαράς, στην Ημαθία 2018

Ο Λαογραφικός σύλλογος ντόπιων Μακροχωρίου και περιχώρων για 25η χρονιά αναβιώνει τα Ρουγκάτσια και το έθιμο της Γουρουνοχαράς .
Αναλυτικά το πρόγραμμα:

24 Δεκεμβρίου τα Ρουγκάτσια θα βρίσκονται στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στην πρωινή λειτουργία, μετά το τέλος της θα ξεκινήσουν για τους δρόμους και τα στενά της Βέροιας με τελευταίο σταθμό την Ελιά.

25 Δεκεμβρίου στις 9:00 το πρωί στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στο Μακροχώρι, παίρνοντας την ευχή από τον πάτερ της ενορίας ξεκινούν για τους δρόμους και τα στενά του Μακροχωρίου υπό τον ήχο του ζουρνά για να μεταφέρουν την ευχή για καλή χρονιά, υγεία και καλή σοδειά.

26 Δεκεμβρίου τα Ρουγκάτσια θα βρίσκονται στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Μακροχώρι, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας θα ξεκινήσουν για τους δρόμους και τα στενά του χωριού με προορισμό την Γουρουνοχαρά στην πλατεία Παλαιού Ηρώου στο Μακροχώρι Ημαθίας.
Ώρα έναρξης Γουρουνοχαράς 11:30 π.μ όπου θα υπάρχει άφθονο κρασί, χοιρινή τηγανιά και φυσικά μουσική για να γλεντήσει ο κόσμος με παραδοσιακή ορχήστρα.

27 Δεκεμβρίου στους δρόμους της Μέσης και του Διαβατού.

31 Δεκεμβρίου στην κεντρική οδό του Μακροχωρίου (Αριστοτέλους) από το Ε.Α.Κ. προς την τάφρο του 66.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add