Σεισμός Ζάκυνθος: To νησί άντεξε τα 6,8 Ρίχτερ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Οκτωβρίου 26, 2018

Σεισμός Ζάκυνθος: To νησί άντεξε τα 6,8 Ρίχτερ

Σεισμός στη Ζάκυνθο - Όλες οι ειδήσεις: Άντεξε όπως όλα δείχνουν η Ζάκυνθος τον ισχυρό σεισμό των 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (26/10) στη 01:54, στον υποθαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά Ζακύνθου, στο Ιόνιο Πέλαγος.


Ο ισχυρότερος -μέχρι τώρα- μετασεισμός σημειώθηκε σύμφωνα με το EMSC στις 02:09 και είχε μέγεθος 5,6 Ρίχτερ με επίκεντρο τα 60 χλμ. νοτιοδυτικά του νησιού.


Τα γεωδυναμικά ινστιτούτα από όλο τον κόσμο παρακολουθούν την περιοχή, ενώ υπάρχουν συνεχώς διορθώσεις όσον αφορά στο επίκεντρο και στο μέγεθος του μεγάλου σεισμού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί σοβαρές ζημιές, πέρα από ρωγμές σε οικίες κυρίως στον κάμπο του νησιού και στα χωριά του κόλπου του Λαγανά που βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού.

Από το νοσοκομείο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν τραυματισμοί.

Η πόλη βυθίστηκε στο σκοτάδι λόγω προβλήματος στο δίκτυο της ΔΕΗ στην πόλη της Ζακύνθου και συγκεκριμένα στο κέντρο (21ης Μαΐου). Η βλάβη αποκαταστάθηκε λίγα λεπτά μετά.

Κατολίσθηση βράχων παρατηρήθηκαν στην περιοχή Κρυονερίου χωρίς προβλήματα ή ατυχήματα.

Ρωγμή έχει σημειωθεί και στον τραπεζοειδή προβλήτα στο λιμάνι της πόλης. Το συγκεκριμένο σημείο δεν είναι η πρώτη φορά που παθαίνει καθίζηση.

Ζημιές σε ξενοδοχειακές μονάδες δεν έχουν αναφερθεί ενώ, όπως είναι φυσιολογικό, οι ξένοι επισκέπτες αναστατώθηκαν χωρίς όμως να παρατηρηθεί κάποιο πρόβλημα.

Αρκετές ζημιές υπάρχουν σε πολλά ράφια καταστημάτων από πτώση προϊόντων.

Στα Στροφάδια το καστρομοναστήρι φαίνεται να έλαβε την τελική του σεισμική επίθεση μετά την ζημιά του 1998 με σοβαρές ζημιές αλλά όλα δείχνουν ότι ο Πύργος τελικά έχει αντέξει.

*Με πληροφορίες από imerazante.gr, https://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add