Αυτές είναι οι συσκευές του αερίου γέλιου -Μία σύλληψη στη Ζάκυνθο - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018

Αυτές είναι οι συσκευές του αερίου γέλιου -Μία σύλληψη στη ΖάκυνθοΣυνελήφθη το Σαββάτο το βράδυ, στο Λαγανά Ζακύνθου, από αστυνομικούς της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε., 41χρονος που πουλούσε το επικίνδυνο αέριο γέλιου. 

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 41χρονος εντοπίστηκε χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια συστηματικών αστυνομικών ελέγχων που πραγματοποιούνται την τρέχουσα θερινή περίοδο στις τουριστικές περιοχές του νησιού και όπως διαπιστώθηκε λειτουργούσε ως προσωρινά υπεύθυνος κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο οποίο διέθετε στους χώρους του καταστήματος αμπούλες με αέριο γέλιου καθώς και συσκευές απελευθέρωσης αερίου.

Συνολικά κατασχέθηκαν 68 αμπούλες αερίου, 300 μπαλόνια καθώς και 2 μεταλλικά σκεύη (σαντιγιέρες) με προσαρμοσμένα στο στόμιο τους μπαλόνια.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου.

Ο 44χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Είχαν μετατρέψει τις σαντιγιέρες σε συσκευές αερίου γέλιουΟ 41χρονος στη Ζάκυνθο είχε 68 αμπούλες αερίου και 300 μπαλόνια

Τι μπορεί να προκαλέσει το laughing gas

Το υποξείδιο ή πρωτοξείδιο του αζώτου έχει γλυκιά μυρωδιά και γεύση που προκαλούν ολιγόλεπτη ευφορία. Είναι συνήθως γνωστό σαν το αέριο του γέλιου επειδή μπορεί να προκαλέσει το αυθόρμητο γέλιο σε μερικούς χρήστες. Είναι ένα άχρωμο και άφλεκτο αέριο, με μια ευχάριστη και ελαφρώς γλυκιά μυρωδιά. Είναι αναισθητικό και αναλγητικό. Μπορεί να προκαλέσει αναλγησία, ευφορία, ίλιγγο, αλλά και -σε μερικές περιπτώσεις- μικρές παραισθήσεις.

Η εισπνοή του νιτρώδους οξειδίου μπορεί να αναγκάσει τους πνεύμονες να καταρρεύσουν από τα υψηλά επίπεδα πίεσης. Αγοράζεται σε μεταλλικό δοχείο. Στη συνέχεια μεταφέρεται σε ένα μπαλόνι που πρόκειται να εισπνευστεί. 

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος από τη χρήση του είναι η έλλειψη οξυγόνου. Εάν, για παράδειγμα, χρησιμοποιηθεί σε ένα κλειστό χώρο όπως είναι ένα αυτοκίνητο ή σε δωμάτιο, μπορεί να προκαλέσει και θάνατο.

Το «αέριο του γέλιου» εξολοθρεύει τη βιταμίνη Β12, γι’ αυτό απαιτείται αναπλήρωσή της με πρωτεϊνούχα τρόφιμα, όπως κρέας, ψάρι, αυγά και τυρί, ή συμπληρώματα για τους vegeterians, προκειμένου να αποφευχθούν οι επιπτώσεις από την έλλειψή της.

Αέριο γέλιου ή υποξείδιο του αζώτου

Το υποξείδιο του αζώτου ή πρωτοξείδιο του αζώτου, γνωστό και ως αέριο του γέλιου, ιλαρυντικό αέριο, νίτρο ή NOS, είναι χημική ένωση με χημικό τύπο Ν2Ο η οποία ανήκει στα οξείδια του αζώτου. Σε θερμοκρασία δωματίου είναι άχρωμο, μη-εύφλεκτο αέριο, με ελαφρώς γλυκιά μυρωδιά και γεύση. Χρησιμοποιείται στη χειρουργική και την οδοντοϊατρική εξαιτίας της αναισθητικής και αναλγητικής δράσης του. Οπως γραφεί και το wikipedia είναι γνωστό και ως αέριο του γέλιου επειδή προκαλεί ευφορία όταν εισπνεέται, μια ιδιότητα που έχει οδηγήσει να χρησιμοποιείται για διασκέδαση. Επίσης χρησιμοποιείται σαν οξειδωτικό μέσο στους πυραύλους και στους αγώνες αυτοκινήτων για να αυξηθεί η ισχύς των κινητήρων. Σε υψηλές θερμοκρασίες, το υποξείδιο του αζώτου είναι ισχυρό οξειδωτικό, παρόμοιο με το μοριακό οξυγόνο.

Το υποξείδιο του αζώτου μετατρέπεται σε μονοξειδίου του αζώτου (ΝΟ) όταν αντιδρά με άτομα οξυγόνου και στη συνέχεια το ΝΟ αντιδρά με το όζον. Έτσι, είναι ο κύριος φυσικά προερχόμενος ρυθμιστής του στρατοσφαιρικού όζοντος. Είναι επίσης κύριο αέριο του θερμοκηπίου και αέριος ρύπος. Σε χρονικό διάστημα 100 ετών, έχει 310 φορές μεγαλύτερο αντίκτυπο ανά μονάδα μάζας (δυναμικό παγκόσμιας θέρμανσης) σε σχέση με το διοξείδιο του άνθρακα σύμφωνα με την EPA.Δεν υπάρχουν σχόλια:

add