Κίνδυνος από το μαύρο παγωτό που πωλείται και στην Ελλάδα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Ιουλίου 19, 2018

Κίνδυνος από το μαύρο παγωτό που πωλείται και στην Ελλάδα


Έχει γίνει μόδα τον τελευταίο καιρό εξαιτίας του μαύρου χρώματός τους. Ο λόγος για το «μαύρο παγωτό» και πωλείται πλέον και στην Ελλάδα. Ωστόσο φαίνεται πως ενέχει κινδύνους για την υγεία.Το χρώμα του μαύρου παγωτού δεν προκύπτει από μαύρη σοκολάτα με μαύρη βαφή ζαχαροπλαστικής, όπως πολλοί μπορεί να πιστεύουν. Πρόκειται για μία εντελώς νέα γεύση, η οποία έχει δημιουργηθεί από απανθρακωμένο και ειδικά επεξεργασμένο κέλυφος καρύδας. Τεχνικά αυτό σημαίνει, ότι το τρόφιμο αυτό αποτελεί μια μορφή ενεργού άνθρακα.

Τι είναι ο ενεργός άνθρακας; 
Ο ενεργός άνθρακας φτιάχνεται από το κέλυφος καρύδας ή άλλα οργανικά υλικά που περνάνε από ειδική επεξεργασία με την παρουσία αερίου που καθιστά τον άνθρακα πορώδη. Αυτοί οι πόροι μπορούν να απομακρύνουν τις τοξίνες και τις χημικές ουσίες από το δέρμα, το νερό και γενικότερα από το σώμα μας.Αυτός είναι και ο λόγος που ο ενεργός άνθρακας χρησιμοποιείται στα νοσοκομεία σε άτομα που έχουν πάρει υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών ή σε περιπτώσεις δηλητηρίασης.

Επίσης τα συστήματα φιλτραρίσματος του νερού περιέχουν ενεργό άνθρακα για την απομάκρυνση των τοξινών, κάνοντας το πόσιμο νερό πιο ασφαλές για κατανάλωση.Ομοίως χρήσιμος είναι για την ισορροπία του πεπτικού συστήματος, αφού διευκολύνει τη πέψη και μπορεί να ανακουφίσει το αίσθημα φουσκώματος.Παρά τους διάφορους ισχυρισμούς για τον ενεργό άνθρακα και τα οφέλη, το μόνο που είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο είναι ότι μπορεί να συνδεθεί με φάρμακα όπως η παρακεταμόλη και να μειώσει την ποσότητα που απορροφάται στην κυκλοφορία του αίματος.

Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία του στη Νέα Υόρκη 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail»,οι υγειονομικές αρχές της Νέας Υόρκης απαγόρευσαν την πώληση του μαύρου παγωτού με το επιχείρημα ότι ο ενεργός ξυλάνθρακας που εμπεριέχει, μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό αφυδάτωση, δυσκοιλιότητα αλλά και να επηρεάσει τον έλεγχο των γεννήσεων.Λαμβάνοντας υπόψη τις προειδοποιήσεις των ειδικών,το υπουργείο Υγείας της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι ανακαλεί τα τρόφιμα που εμπεριέχουν ενεργό άνθρακα προειδοποιώντας ότι μπορεί να επηρεάσει τη φαρμακευτική αγωγή, συμπεριλαμβανομένης και της αντισύλληψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add