ΕΙΚΟΝΑ |
• Trylon Shallowcast EM400PA (πολυεστερική)
• Tiranti ‘s (πολυεστερική)
• Technovit 4004-a (ακρυλική)
• H-210 (πολυεστερική)
Για τη συμπλήρωση διαβρωμένου γυαλιού, χρησιμοποιούνται διάφορα υλικά και τεχνικές, ανάλογα με την εφαρμογή και την έκταση της φθοράς. Κάποια από τα πιο κοινά υλικά και μέθοδοι περιλαμβάνουν:
1. Ρητίνες και πολυμερή: Οι ρητίνες, όπως η επισκευαστική ρητίνη(epoxy), χρησιμοποιούνται για την αποκατάσταση του γυαλιού. Αυτές οι ρητίνες έχουν την ικανότητα να γεμίζουν τις σχισμές και τις τρύπες, προσφέροντας μια ανθεκτική και διαφανή επισκευή.
2. Γυαλί-κόλλες: Σε ορισμένες περιπτώσεις, η χρήση κόλλας γυαλιού ή συγκολλητικού γυαλιού (glass adhesives) μπορεί να είναι αποτελεσματική για την αναγόμωση των διαβρωμένων περιοχών, επαναφέροντας τη διαφάνεια του υλικού.
3. Σιλικόνη: Χρησιμοποιείται σε ορισμένα γυάλινα αντικείμενα ή αντικείμενα που απαιτούν ευελιξία και αντοχή σε διαβρωτικά στοιχεία, κυρίως για σφραγίσεις ή για να προσθέσουν πρόσθετη στήριξη.
4. Συμπληρωματικά γυαλιά: Σε πιο εκτεταμένες φθορές, μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ίδιο το γυαλί για την αντικατάσταση των κατεστραμμένων περιοχών με το νέο κομμάτι γυαλιού, το οποίο συνδέεται με τη χρήση κατάλληλων συγκολλητικών ή ρητινών.
5. Αντιδιαβρωτικά επιχρίσματα: Σε μερικές περιπτώσεις, χρησιμοποιούνται αντιδιαβρωτικά επιχρίσματα ή επικάλυψη με γυαλί, που προστατεύει το γυαλί από περαιτέρω φθορά.
Η επιλογή του κατάλληλου υλικού εξαρτάται από την εφαρμογή (π.χ. αντικείμενα τέχνης, βιτρίνες, παράθυρα) και την επιθυμητή αισθητική και μηχανική απόδοση της αποκατάστασης. Οι μέθοδοι αυτές συχνά συνδυάζονται για να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή επανόρθωση του γυαλιού.
0 Σχόλια