Γερμανικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα πάει καλύτερα, αλλά ο λαός της έχει χρεοκοπήσει - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Μαρτίου 04, 2018

Γερμανικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα πάει καλύτερα, αλλά ο λαός της έχει χρεοκοπήσει


Φωτογραφία: Eurokinissi
Στην επόμενη ημέρα μετά τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο αναφέρεται η εφημερίδα Sächsische Zeitung σημειώνοντας ότι η Ελλάδα επιστρέφει σε μια μορφή ομαλότητας αλλά οι πολίτες είναι χρεοκοπημένοι.

«Η Ελλάδα πάει καλύτερα, αλλά ο λαός της έχει χρεοκοπήσει» είναι ο τίτλος άρθρου όπου αναλύεται η οικονομική πορεία της Ελλάδας σε αντιδιαστολή με εκείνη των πολιτών της: «Μετά το καλοκαίρι η χώρα φαίνεται ότι δεν θα χρειαστεί νέα δάνεια. Οι πολίτες όμως χρωστούν δισεκατομμύρια στο κράτος.

Οπως ακούγεται παντού, η Ελλάδα, το κατεξοχήν προβληματικό παιδί της ευρωζώνης, βρίσκεται πλέον ‘σε καλό δρόμο' μετά την ντε φάκτο χρεοκοπία την άνοιξη του 2010. Το αργότερο μετά τον Αύγουστο όταν θα ολοκληρωθεί το τρίτο δανειακό πρόγραμμα η χώρα 'θα επιστρέψει επιτέλους σε κάτι σαν ομαλότητα'».

Παρακάτω ο αρθρογράφος αναφέρεται στην ικανοποίηση που εξέφρασαν οι δανειστές για την πρόοδο που σημειώνεται, αλλά συμπληρώνει ότι «η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική εάν δει κανείς προσεκτικά τα οικονομικά των πολιτών και των επιχειρήσεων», γράφει χαρακτηριστικά, παραπέμποντας σε πρόσφατα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σύμφωνα με τα οποία πάνω από 4 εκ. φορολογούμενοι έχουν οφειλές προς την εφορία.

Ο αριθμός αυτός ανταποκρίνεται στα «δυο τρίτα των φορολογούμενων στην Ελλάδα» συμπληρώνει η εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add