Αναβάθμιση της Ελλάδας από την Standard & Poor's - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2018

Αναβάθμιση της Ελλάδας από την Standard & Poor's

Σε αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας από «B-» σε «Β», με θετικές προοπτικές, προχώρησε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's, κάνοντας λόγο για ενδεχόμενο περαιτέρω αναβάθμισης του αξιόχρεου μέσα στο 2018.

«Κατά την άποψή μας, οι προοπτικές για την ανάπτυξη και τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας έχουν βελτιωθεί, μαζί με την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας και εν μέσω μίας περιόδου σχετικής πολιτικής σταθερότητας. Συνεπώς, αναβαθμίσαμε τις πιστοληπτικές αξιολογήσεις μας για την Ελλάδα σε ξένο και εγχώριο νόμισμα από 'B' από 'B-'», αναφέρει η ανακοίνωση του διεθνούς οίκου αξιολόγησης.

Ο οίκος εκτιμά ότι οι προοπτικές για την ανάπτυξη και τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας έχουν βελτιωθεί ενώ διαπιστώνει ανάκαμψη της αγοράς εργασίας.

Στην αναφορά της S&P τονίζεται ακόμη ότι η πολιτική αβεβαιότητα έχει υποχωρήσει από το 2015 και ότι εάν δεν υπάρξουν μεγάλες ανατροπές στις ακολουθούμενες πολιτικές αναμένεται «ισχυρότερη ανάπτυξη».

Σημειώνεται επίσης ότι η αξιολόγηση της χώρας στηρίζεται από το «ασυνήθιστα χαμηλό» κόστος εξυπηρέτησης του μεγαλύτερου μέρους του χρέους καθώς και από τη συνεχιζόμενη στήριξη του επίσημου τομέα υπό τη μορφή δανείων με μεγάλη ωρίμανση. 

Η επόμενη αξιολόγηση αναμένεται να είναι αυτή της Fitch Ratings που θα εκτιμήσει το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές της στις 16 Φεβρουαρίου, ενώ στις 30 Μαρτίου αναμένεται η αξιολόγηση του οίκου Moody’s.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add