Ρεκόρ στην κίνηση data φέτος το καλοκαίρι ανακοίνωσε η Cosmote - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Αυγούστου 24, 2017

Ρεκόρ στην κίνηση data φέτος το καλοκαίρι ανακοίνωσε η Cosmote

Ρεκόρ στην κίνηση δεδομένων κατέγραψε φέτος το καλοκαίρι το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Cosmote, με τη συνολική κίνηση το τετραήμερο του Δεκαπενταύγουστου να φτάνει τα 1,5 petabytes.

Πρόκειται για υπερδιπλάσια (+125%) κίνηση δεδομένων σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Εντυπωσιακή είναι η αύξηση στην κίνηση μέσω των δικτύων 4G και 4G+ της Cosmote, της τάξης του 330% σε σχέση με το 2016. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, από τις 12 Αυγούστου έως και το Δεκαπενταύγουστο, η κίνηση mobile data μέσω 4G και 4G+ έφτασε τα 900 terabytes, που αντιστοιχεί στο 60% της συνολικής κίνησης δικτύου.

Συνολικά, από το τέλος Ιουλίου έως σήμερα, η κίνηση δεδομένων ξεπέρασε τα 6,5 petabytes, υπερδιπλάσια σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Στη σημαντική αυτή άνοδο συνέβαλε, μεταξύ άλλων, η διάθεση των νέων πακέτων GIGA NOW, τα οποία παρέχουν στους συνδρομητές πολλά giga, όποτε τα χρειάζονται και για όποια χρήση επιθυμούν, πιο οικονομικά από ποτέ, σπάζοντας τους κανόνες στο Mobile Internet.

Πρώτες στην κίνηση data οι Κυκλάδες

Πρώτες σε κίνηση data αναδείχθηκαν φέτος οι Κυκλάδες, όπου καταναλώθηκε το 7% της συνολικής κίνησης του δικτύου από τις 25/7 έως τις 15/8, ενώ ακολουθεί η Χαλκιδική με ποσοστό 5%. Και στους δύο προορισμούς, η αύξηση στην κίνηση δεδομένων κινήθηκε στο 130%, σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι.

Τη μεγαλύτερη αύξηση στην κίνηση data σημείωσαν η Κως (+270%), το Ρέθυμνο (+250%), η Ρόδος (+250%), τα Χανιά (+220%), το Ηράκλειο (+210%) και η Κέρκυρα (+190%).

Πρωταθλητής στην κίνηση το Instagram, ακολουθούν Youtube και Facebook

Την πρώτη θέση φέτος, σε επίπεδο κίνησης data, στην Ελλάδα κατέλαβε για πρώτη φορά το Instagram. Το τελευταίο 20ήμερο, το Instagram «απορρόφησε» το 22% της συνολικής κίνησης data. Ακολούθησαν το Youtube με 21% και το Facebook με 17%. Πτώση σημειώθηκε στο web browsing, που από 21% πέρυσι, φέτος έφτασε στο 5%.

Υπέρ-τετραπλασιάστηκε η κίνηση roaming

Εντυπωσιακή αύξηση, που ξεπέρασε το 400%, σημείωσε φέτος και η κίνηση data roaming, μέσω του δικτύου της Cosmote, γεγονός που αποδίδεται στη διάθεση των υπηρεσιών roaming χωρίς επιπλέον χρέωση στις χώρες εντός του Ενιαίου Οικονομικού Χώρου της Ε.Ε. Βάσει των στοιχείων για την περίοδο 25/7-15/8, οι περισσότεροι ξένοι επισκέπτες προέρχονται από την Ιταλία, την Γερμανία, την Αγγλία και την Γαλλία.
Η Cosmote έχει συνεργασία για LTE roaming με περισσότερα από 130 δίκτυα, παγκοσμίως.


Δεν υπάρχουν σχόλια: