Δεν έχει δώσει ποτέ στην κόρη της να φάει ζάχαρη από τότε που γεννήθηκε. Δεν φαντάζεστε ΠΩΣ είναι σήμερα! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Ιουνίου 03, 2017

Δεν έχει δώσει ποτέ στην κόρη της να φάει ζάχαρη από τότε που γεννήθηκε. Δεν φαντάζεστε ΠΩΣ είναι σήμερα!

Όπως και κάθε άλλη μητέρα, η Shan Cooper από το Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας θέλει μόνο το καλύτερο για το παιδί της. Η κόρη της, Grace, είναι τώρα δύο ετών και με την πρώτη ματιά μοιάζει με ένα κανονικό παιδί. Είναι πολύ γλυκιά και της αρέσει να παίζει με άλλα παιδιά.


Όμως, σε αντίθεση με τα άλλα παιδιά, η Grace μόνο μια φορά είχε αρρωστήσει. «Παίζει με πολλά παιδιά που έχουν συνάχι και βήχα και διασπείρουν εύκολα τα μικρόβια, αλλά σε αντίθεση με αυτά τα παιδιά, η Grace δεν κολλάει ποτέ», είπε η περήφανη μητέρα. Αλλά πώς αυτό το παιδί έχει πολύ ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα από τα άλλα παιδιά;Loading...


Η Shan έβαλε το παιδί της σε μια κάπως ασυνήθιστη διατροφή από τη μέρα που γεννήθηκε και πιστεύει ακράδαντα ότι για αυτό έχει κρατήσει την κόρη της τόσο υγιή. Η Shan είχε πολλές τροφικές αλλεργίες μέχρι που άλλαξε τις διατροφικές της συνήθειες. Τώρα αισθάνεται πολύ καλύτερα και δεν υποφέρει από προβλήματα που σχετίζονται με τα τρόφιμα όπως στο παρελθόν. Αν η αλλαγή στη διατροφής της την βοήθησε τόσο πολύ, ήταν πεπεισμένη ότι θα ωφελήσει και την κόρη της.


Τόσο η μητέρα όσο και το παιδί ακολουθούν αυστηρά μια δίαιτα. Αυτή η δίαιτα, που ονομάζεται «δίαιτα των σπηλαίων», επικεντρώνεται σε τρόφιμα που οι προϊστορικοί άνθρωποι έτρωγαν και αποτελείται γενικά από κρέατα, λαχανικά, φρούτα και αυγά χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα ούτε ζάχαρη και οτιδήποτε επεξεργάζεται. Οι οπαδοί αυτής της διατροφής πιστεύουν ακράδαντα ότι οι ασθένειες, όπως ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις, μπορούν να αποφευχθούν.


Η Grace δεν τρώει κανένα επεξεργασμένο φαγητό, καραμέλες ή ψωμί και δεν υπάρχει αγελαδινό γάλα στη διατροφή της. Η μητέρα της την θηλάζει δύο φορές την ημέρα. Ένα τυπικό γεύμα για εκείνη μπορεί να είναι κοτόπουλο στη σχάρα σε λάδι καρύδας, γλυκοπατάτα και μπρόκολο, για παράδειγμα.

Παρόλο που η Shan είναι πεπεισμένη ότι η πλούσια σε θρεπτικά συστατικά διατροφή είναι υπεύθυνη για το ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα της Grace, ορισμένοι διαιτολόγοι προειδοποιούν ότι μια τέτοια δίαιτα μπορεί να μην είναι η καλύτερη για όλα τα παιδιά.
Χωρίς τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα δημητριακά και τα όσπρια, μπορεί να λείπουν πολλές βιταμίνες, θρεπτικές ουσίες και ίνες, τα οποία τα παιδιά χρειάζονται για υγιή ανάπτυξη και ισορροπημένη διατροφή. Η Shan συνειδητοποιεί ότι μπορεί να χρειαστεί να εισαγάγει γαλακτοκομικά στη διατροφή της κόρης της σε κάποιο στάδιο, αλλά προς το παρόν βλέπει τα βασικά οφέλη αυτής της διατροφής και έχει επιλέξει να την μεταβιβάσει στην κόρη της.


Η Shan δεν μπορεί να καταλάβει γιατί μερικοί άνθρωποι είναι τόσο επικριτικοί στη διατροφή της κόρης της. Αφού, τροφοδοτεί το παιδί της με πραγματικό φαγητό αντί για επεξεργασμένο. Δεν έχει νόημα που οι άνθρωποι την επικρίνουν επειδή έδωσε στο παιδί της ένα πιάτο λαχανικών, αλλά κανείς δεν σκέφτεται να επικρίνει έναν γονέα που δίνει στο παιδί του ένα πιάτο γεμάτο ψωμί, γλυκά και επεξεργασμένο φαγητό.

Η Shan μιλάει πολύ για τη «δίαιτα των σπηλαίων» και παροτρύνει όλους τους γονείς να εξετάζουν τι τρώνε τα παιδιά τους.


Το θέμα για τα ζαχαρούχα και τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι ότι συχνά έχουν ωραία γεύση και όταν η κόρη της εκτίθεται σε τέτοιες τροφές, αναμφισβήτητα θα τις ζητήσει κάποια στιγμή. Η Shan ελπίζει η κόρη της σύντομα να συνειδητοποιήσει ότι αυτές οι τροφές δεν θα της κάνουν καλό.

Είναι πολύ πιο υγιεινό να ενθαρρυνθεί η ισορροπημένη διατροφή και ο υγιεινότερος τρόπος ζωής. Τα παιδιά θα ευχαριστήσουν τους γονείς τους για αυτό μακροπρόθεσμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: