Επικίνδυνος ιός χτυπά το FACEBOOK – Τι πρέπει να κάνετε! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Απριλίου 26, 2016

Επικίνδυνος ιός χτυπά το FACEBOOK – Τι πρέπει να κάνετε!

Εδώ και λίγες ώρες, ακόμα ένας, επικίνδυνος ιός έχει χτυπήσει χιλιάδες χρήστες του δημοφιλούς ιστότοπους και εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς.
Ο ιός αυτός πηγαίνει από χρήστη σε χρήστη με μορφή μηνύματος που εμφανίζει τον χρήστη που το δέχεται ότι έχει συμπεριληφθεί σε ομαδικό tag σε βίντεο. Ο αποστολέας του μηνύματος είναι κάποιος από τους φίλους του που έχει «μολυνθεί» από τον επικίνδυνο ιό!
Δεν είναι όμως μόνο το μήνυμα που έρχεται, αλλά αφού έχει συμπεριληφθεί αυτόματα το όνομά σας στο βίντεο, αυτό εμφανίζεται και στην αρχική σας σελίδα.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν λάβετε αυτό το μήνυμα, αυτά που πρέπει να κάνετε, είναι τα εξής: σε καμιά περίπτωση, δεν ανοίγετε το βίντεο, διότι θα περάσει ο ιός και σε εσάς. Χιλιάδες χρήστες που τα άνοιξαν, μπλόκαραν οι λογαριασμοί τους και το Facebook ακύρωσε τα προφίλ τους. Ακόμα ο ιντερνετικός κολωσός που ακούει στο όνομα Facebook, δε μπορεί να διαχειριστεί το τεράστιο αυτό θέμα που έσκασε σα «βόμβα»! Αμέσως σβήστε το μήνυμα, από τα εισερχόμενά σας. Στη συνέχεια πηγαίνετε στην αρχική σας σελίδα και αφαιρείτε το όνομά σας από τον ομαδικό σύνδεσμο. Με αυτές τις κινήσεις δεν κινδυνεύετε από τον ιό και φυσικά εμποδίζετε την εξάπλωσή του.

ΝΕΟΤΕΡΑ


Την εμφάνισή του έχει κάνει ένας νέος ιός στο Facebook και ήδη έχει ξεκινήσει να προκαλεί προβλήματα σε πολλούς χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.

Ο νέος ιός που εμφανίστηκε στο Facebook μπορεί και παραβιάζει τον λογαριασμό ενός χρήστη και στη συνέχεια “προσκαλεί” τους φίλους του να ανοίξουν ένα λινκ το οποίο στη συνέχεια αν το ανοίξουν μολύνει το λογαριασμό τους και κάνει το ίδιο και σε αυτούς.
Καλό θα είναι όλοι οι χρήστες του Facebook να είναι υποψιασμένοι και να μην ανοίγουν αναρτήσεις που έχουν link από βίντεο με τον τίτλο «Private-Video-Esalebaloh».
Αν τώρα κάποιος πάτησε πάνω στο link και ο λογαριασμός μολύνθηκε και έχει αρχίσει να tag φίλους του στην επίμαχη ανάρτηση ή το στέλνει μέσω προσωπικού μηνύματος, θα πρέπει αρχικά να αλλάξει τον κωδικό του στο Facebook, να κάνει log out από όλους τις συσκευές που είναι συνδεδεμένος με αυτό τον κωδικό και να αδειάσει την cache/history του browser του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add