Οι τέσσερις κρυφοί κίνδυνοι από το χαρτί τουαλέτας - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Απριλίου 27, 2016

Οι τέσσερις κρυφοί κίνδυνοι από το χαρτί τουαλέτας

 Κανένα άλλο αντικείμενο δεν έρχεται τόσο συχνά σε επαφή με την ευαίσθητη περιοχή, όσο το χαρτί τουαλέτας.

Ελάχιστοι όμως δίνουν σημασία στις αναγραφόμενες ετικέτες, αλλά και αυτοί που το κάνουν μάλλον τα βλέπουν… κινέζικα.Και όμως, αποκωδικοποιώντας τις πιο κοινές ετικέτες των χαρτιών τουαλέτας και τι σημαίνουν, μπορεί κάποιος να διαπιστώσει τις συνέπειες για την υγεία του και το περιβάλλον.


Ετικέτα: Σούπερ δυνατό (ultra strong)
Κρυφό Συστατικό: Φορμαλδεΰδη

Μια μελέτη του 2010 διερευνά την πιθανότητα το χαρτί τουαλέτας να ενοχοποιείται για τον χρόνιο ερεθισμό της γυναικείας ευαίσθητης περιοχής.

Η φορμαλδεΰδη που χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της αντοχής του χαρτιού τουαλέτας και των χαρτοπετσετών στην υγρασία, είναι ερεθιστικός δερματολογικός αλλά και καρκινογόνος παράγοντας.

Ετικέτα: Με Λοσιόν
Κρυφό Συστατικό: Πετρέλαιο με βάση το ορυκτέλαιο

Οι ειδικοί συστήνουν να αποφεύγετε τα εμποτισμένα με λοσιόν χαρτιά τουαλέτας, καθώς υπάρχουν καταγγελίες ότι χαρτιά με αλόη και βιταμίνη Ε προκαλούν αίσθημα καύσου στην ευαίσθητη περιοχή.Ετικέτα: Προϊόν ανακύκλωσης
Κρυφό Συστατικό: BPA

Θεωρητικά η χρήση χαρτιού τουαλέτας που αποτελεί προϊόν ανακύκλωσης, είναι μια πράξη που συνάδει με την οικολογική σας συνείδηση.

Ο παράγοντας BPA όμως δεν είναι διόλου αμελητέος. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας έδειξε ότι στο χαρτί τουαλέτας βρέθηκαν ίχνη αυτού του στοιχείου που διαταράσσει το ενδοκρινικό σύστημα. Αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι για την ανακύκλωση χρησιμοποιούνται, μεταξύ άλλων, εκτυπώσεις σε θερμικό χαρτί, το οποίο είναι επικαλυμμένο με βαφή.
Τα καλά νέα είναι ότι οι συγκεντρώσεις BPA στο χαρτί τουαλέτας είναι πολύ μικρές, άρα και ο κίνδυνος.

Ετικέτα: PCF ή ECF
Κρυφό Συστατικό: παράγωγα Bleach

Πρόκειται για τον τρόπο λεύκανσης που χρησιμοποιήθηκε για ρολό. Η ένδειξη PCF (μεταποιημένα χωρίς χλώριο) εμφανίζεται σε ανακυκλωμένο χαρτί τουαλέτας για να δείξει ότι δεν χρησιμοποιηθεί χλώριο. Η ένδειξη ECF σημαίνει ότι έχει χρησιμοποιηθεί διοξείδιο του χλωρίου. Η επεξεργασία ECF απελευθερώνει διοξίνες, αλλά σε εξαιρετικά μειωμένα επίπεδα. Σύμφωνα με το Συμβούλιο Άμυνας Φυσικών Πόρων, το PCF προτιμάται, καθώς σηματοδοτεί ότι πρόκειται για προϊόν ανακύκλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add