Κύπελλο Ελλάδας: διακόπηκε οριστικά η διοργάνωση έπειτα από απόφαση του Σταύρου Κοντονή! (pics) - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Μαρτίου 04, 2016

Κύπελλο Ελλάδας: διακόπηκε οριστικά η διοργάνωση έπειτα από απόφαση του Σταύρου Κοντονή! (pics)


Με «άγρια» επίθεση στον διαιτητή Ανδρέα Παππά, αλλά και στην ΕΠΟ, ο Σταύρος Κοντονής αποφάσισε τη διακοπή του Κυπέλλου, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και για διακοπή του πρωταθλήματος!

Μετά τα όσα έλαβαν χώρα στο χθεσινό (2/3) ματς της Τούμπας, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, αναμένονταν εξελίξεις γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η... αρχή έγινε από τον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο, ο οποίος αναβλήθηκε έπειτα από απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού.

Αργότερα, ήρθε κι η επίσημη ανακοίνωση από το υφυπουργείο, μέσω της οποίας έγινε γνωστό πως η διοργάνωση του Κυπέλλου διεκόπη οριστικά ενώ ο Σταύρος Κοντονής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διακοπής και του πρωταθλήματος!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
1. Η καταδίκη της βίας και των αγριοτήτων στους αγωνιστικούς χώρους γίνεται από την κυβέρνηση χωρίς αιρέσεις, αστερίσκους και προϋποθέσεις. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση λειτουργεί υπονομευτικά στις προσπάθειες που καταβάλλονται να παταχθούν τα αντικοινωνικά φαινόμενα και στην ουσία τα υποθάλπει και τα νομιμοποιεί.

2. Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι ο ίδιος διαιτητής ο οποίος εφάρμοσε αυστηρά τον κανονισμό της Ε.Π.Ο. (και όχι νόμο όπως ορισμένοι αναφέρουν) τον Νοέμβριο για τα ίδια και χειρότερα γεγονότα αποπειράθηκε τρεις φορές κατά παράβαση των ίδιων κανονισμών, να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το χθεσινό αγώνα.

3. Επίσης εύλογα είναι τα ερωτηματικά που συνεχώς προκαλούνται στην κοινή γνώμη, ως προς τα κριτήρια ορισμού διαιτητών από την Κ.Ε.Δ. σε κρίσιμους αγώνες, όταν κατά τεκμήριο, ικανότεροι διαιτητές ορίζονται να διαιτητεύσουν λιγότερο κρίσιμους αγώνες. Οι διοικήσεις της Ε.Π.Ο. και της Κ.Ε.Δ. οφείλουν να δώσουν ουσιαστικές απαντήσεις και να μην παριστάνουν τους θιγόμενους.

4.Είναι ανάγκη στη σημερινή κατάσταση όλοι οι παράγοντες των ομάδων να αντιληφθούν ότι εμπρηστικές δηλώσεις, μετάθεση ευθυνών πάντα σε άλλους για όσα συμβαίνουν και δικαιολόγηση των εκτρόπων, δημιουργούν περιβάλλον καταστροφής, διάλυσης και ανυποληψίας του ποδοσφαίρου.

5.Αποδεικνύεται από τα πράγματα ότι η Ε.Π.Ο. δεν είναι ικανή να παρέμβει με γενναίες λύσεις στις διαχρονικές παθογένειες που η ίδια με τις πρακτικές της δημιούργησε. Η ανισονομία, η αναξιοπιστία και η εσωστρέφεια έχουν ως αποτέλεσμα την εκτεταμένη βία στους αγωνιστικούς χώρους και συνιστούν τη βασική αιτία της σημερινής εξέλιξης.

6.Υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και κυρίως της έντονης καχυποψίας και αμφισβήτησης που οδηγούν στην αναξιοπιστία, σε βαρβαρότητες στους αγωνιστικούς χώρους και τη διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης και της έννομης τάξης, αποφασίστηκε η οριστική διακοπή κάθε διαδικασίας και αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο όπως προβλέπεται στο Νόμο και αφού τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες.

7.Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Όσοι δε, δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη όσα με συνέπεια και μεθοδικότητα πράττει, να γνωρίζουν ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει άμεσα σε περαιτέρω αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add