Κραυγή αγωνίας από τους Πομάκους: Δεν είμαστε Τούρκοι! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016

Κραυγή αγωνίας από τους Πομάκους: Δεν είμαστε Τούρκοι!

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων και διευθυντής της Πομακικής εφημερίδας «Ζαγάλισα» Αχμέτ Ιμάμ, μίλησε για τους Πομάκους στην Ελλάδα, για την καταπίεση που δέχονται από την Τουρκία και το Ισλάμ.
Ο κ. Αχμέτ κατηγόρησε το Τουρκικό προξενείο πως τρομοκρατεί και καταπιέζει την Πομακική κοινότητα της Θράκης, θέλοντας με τη βία και με απειλές να παρουσιάσει τους Πομάκους ως Τούρκους, μόνο και μόνο επειδή είναι μουσουλμάνοι. 

Επίσης, επισήμανε τον αρνητικό ρόλο των ψευτομουφτήδων (αυτούς που προσπαθεί να επιβάλλει η Τουρκία), οι οποίοι κάνουν ζημιά στους μουσουλμάνους της Θράκης αλλά και γενικά στην Ελλάδα, καθώς οι ψευτομουφτήδες κάνουν προπαγάνδα κατά της Ελλάδας και εξυμνούν την Τουρκία. 


Ο κ. Αχμέτ, τόνισε πως οι μουσουλμάνοι βουλευτές της Ξάνθης και της Ροδόπης δεν ενδιαφέρονται για τους Πομάκους, αλλά στην ουσία εκτελούν τις εντολές του Τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, ενώ εκλέγονται από εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους μουσουλμάνους, που όμως κατοικούν μόνιμα στην Τουρκία. 

Ως μεγάλο πρόβλημα καταγγέλθηκε η υποχρεωτική διδασκαλία της Τουρκικής γλώσσας στα μειονοτικά σχολεία στα παιδιά των Πομάκων, τη στιγμή που η μητρική τους γλώσσα είναι η Πομακική, η οποία όμως δεν διδάσκεται στα μειονοτικά σχολεία και δεν γνωρίζουν λέξη Τουρκικών.

Το Κοράνι διδάσκει την αγάπη και την αλληλεγγύη και όλα τα άλλα είναι λανθασμένη ερμηνεία, υποστήριξε ο διευθυντής της Ζαγάλισα. Επίσης, είπε πως σύμφωνα με το Κοράνι ο φόνος είναι καταδικαστέος και όποιος σκοτώνει έναν άνθρωπο είναι σαν να σκοτώνει όλη την ανθρωπότητα. Οι μουσουλμάνοι δεν κινδυνεύουν από τη Χριστιανική Δύση, κατέληξε.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Ιμάμ στον σύνδεσμο που ακολουθεί:


Οι Πομάκοι είναι Έλληνες Μουσουλμάνοι και δεν έχουν καμία σχέση με τους Τούρκους. Μάλιστα ζητάνε την βοήθεια της Ελλάδας στο να μην τους διδάσκουν με το ζόρι Τουρκικά.
Δείτε τη συγκλονιστική ομιλία μιας Ελληνίδας Πομάκας:
https://www.youtube.com/Δείτε επίσης πως μια Πομάκα δηλώνει Ελληνίδα και πως οι Πομάκοι δεν έχουν καμία σχέση με την Τουρκία:
https://www.youtube.com/Όσοι ενδιαφέρονται να ενισχύσουν την προσπάθεια των Πομάκων να διατηρήσουν την πολιτιστική τους ταυτότητα μπορούν να γραφτούν συνδρομητές στην Εφημερίδα «Ζαγάλισα» στο www.zagalisa.gr ή στο τηλέφωνο 6988448432.


Η συνέντευξη του Αχμέτ Ιμάμ προέρχεται από το ραδιόφωνο radio1d.gr και την εκπομπή «Οι Απέναντι» με τους Ανδρέα Σταματόπουλο και Σάκη Αποστολάκη.
http://www.radio1d.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add