Σε πεταλούδα μετατράπηκε 19χρονος που κοιτούσε επί 3 ώρες τη Μαρίνα Αμπράμοβιτς - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2016

Σε πεταλούδα μετατράπηκε 19χρονος που κοιτούσε επί 3 ώρες τη Μαρίνα Αμπράμοβιτς


Ως πεταλούδα αποχώρησε απ' το Μουσείο Μπενάκη ο Στέλιος Δ., ο οποίος είχε επισκεφτεί την performance της παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνιδος, Μαρίνας Αμπράμοβιτς.

Ο 19χρονος φοιτητής της Σχολής Καλών Τεχνών, είχε μελετήσει προσεκτικά την πολύχρονη πορεία της 69χρονης Σέρβας, έχοντας εντρυφήσει στην μέθοδο Αμπράμοβιτς απ' την ηλικία των 15 μόλις ετών. Στο άκουσμα της άφιξης της καλλιτέχνιδος στη χώρα μας, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του και φρόντισε να σπεύσει να τη γνωρίσει με την πρώτη ευκαιρία.

Το όνειρο του νεαρού έγινε τελικά πραγματικότητα το περασμένο Σάββατο. Ο Στέλιος, έχοντας τραφεί μόνο με βότανα κι εφαρμόζοντας πλήρη αφωνία για διάστημα τριών ημερών, πέρασε τις πύλες του ιδρύματος και στάθηκε με δέος σε μια γωνιά, με το βλέμμα του καρφωμένο στην Μαρίνα Αμπράμοβιτς. Κάποια στιγμή, οι ματιές τους διασταυρώθηκαν. Τα πάντα πάγωσαν, τα παράθυρα άρχισαν να τρέμουν, το δωμάτιο να σείεται και ο 19χρονος μετατράπηκε σε μια όμορφη και πολύχρωμη πεταλούδα, απαλλαγμένη από τα άγχη και τις ευθύνες της ανθρώπινης φύσης.


«Το έλεγα εγώ ότι η μανία με την τέχνη δεν θα τον βγάλει σε καλό αλλά δεν με άκουγε. Φοβόμουν ότι δεν θα βρει δουλειά ως καλλιτέχνης όσο ήταν ακόμα άνθρωπος. Ως πεταλούδα να δω τι θα κάνει. Θα πήγαινα να τα ψάλλω ένα χεράκι σ' αυτήν την Αμπράμοβιτς όμως φοβάμαι μην με κάνει κι εμένα βατράχι», τόνισε σε έξαλλη κατάσταση ο πατέρας του 19χρονου.

Τέλος, το «Κουλούρι» επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον ίδιο τον Στέλιο, ο οποίος όμως τις τελευταίες ώρες πετάει αμέριμνος σε ένα λιβάδι, απολαμβάνοντας στο έπακρο τη μέθοδο Αμπράμοβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add