Η απάντησή του Ιγνατίου για την επίμαχη ανταπόκρισή του στο Mega - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 24, 2016

Η απάντησή του Ιγνατίου για την επίμαχη ανταπόκρισή του στο Mega

Δημόσια θέση για τα όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν σχετικά με τηνανταπόκρισή του στο Mega για τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ την περασμένη εβδομάδα πήρε ο Μιχάλης Ιγνατίου. Ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού στις ΗΠΑ, αρχικά στον αέρα της πρωινής εκπομπής του Mega και αργότερα με ανάρτησή του στον προσωπικό του ιστότοπο, τόνισε πως Έλληνες δημοσιογράφοι τον κατήγγειλαν στο ΔΝΤ επειδή, σύμφωνα με τους ίδιους, άλλαξε το νόημα των δηλώσεων της προέδρου του ΔΝΤ για να εξυπηρετήσει μιντιακά συμφέροντα, τα οποία αντιστρατεύονται την κυβέρνηση.

Ο Μιχάλης Ιγνατίου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν παίρνει πίσω την ανταπόκρισή του και κάνει λόγο για προσπάθειά εκδίωξής του από το ΔΝΤ.

Αναλυτικά:

«Προκαταβολικά απολογούμαι στους αναγνώστες, διότι εν μέσω της άνευ προηγουμένου οικονομικής και προσφυγικής κρίσης, όταν χιλιάδες συμπατριώτες μας δεν διαθέτουν πιά τα στοιχειώδη, θα τους απασχολήσω σήμερα με ένα πρόβλημα, το οποίο δεν είναι προσωπικό, αλλά αφορά τη δημοσιογραφική κάλυψη ενός εκ των Θεσμών και δανειστών της πατρίδας μας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Την περασμένη Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016, μετά την συνέντευξη Τύπου της κ. Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία απάντησε σε ερώτησή του MEGA για την Ελλάδα, πήγαμε -όπως κάνουμε συχνά- σε ειδική ενημέρωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο Foreign Press Center με τις συναδέλφους της Καθημερινής και της ΕΡΤ, οι οποίες είναι επίσης διαπιστευμένες στην Ουάσιγκτον, όπου η έδρα του Λευκού Οίκου, όλων των υπουργείων της αμερικανικής κυβέρνησης και βεβαίως του ΔΝΤ. Αυτή βασικά είναι η ρουτίνα μας… Από ενημέρωση σε ενημέρωση, αλλά και σκληρές ερωτήσεις σε όλους για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Όταν τελείωσε η ενημέρωση του κ. Κίρμπι, ο οποίος μίλησε και για το θέμα της βίζας που χρειάζονται οι Ελληνες πολίτες για να επισκεφθούν τις ΗΠΑ, είδα ότι είχα αναπάντητη κλήση από στέλεχος που εμπιστεύομαι, το οποίο μου είπε ότι υπάρχει εναντίον μου καταγγελία ότι αλλοίωσα τις δηλώσεις της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ. Η καταγγελία δεν ερχόταν από το Γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα, όπως αρχικά υπέθεσα, αλλά από Ελληνα δημοσιογράφο.

Μετά τη συζήτηση που είχα με το στέλεχος, ήταν ξεκάθαρο σε μένα ότι η καταγγελία εναντίον μου έγινε από ένα εκ των Ελλήνων δημοσιογράφων, οι οποίοι ισχυρίζονται στις ανταποκρίσεις τους και στα κοινωνικά δίκτυα ότι μεταδίδουν τα νέα από την Ουάσιγκτον, ενώ βρίσκονται εκατοντάδες μίλια μακριά. Αργότερα φάνηκε από αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα ότι η καταγγελία ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας δημοσιογράφων, και στόχευαν την εκδίωξή μου από το Ταμείο, όπου είμαι διαπιστευμένος τα τελευταία 5 χρόνια και 11 μήνες. Είμαι ο αρχαιότερος δημοσιογράφος ελληνικών ΜΜΕ στο Ταμείο, όπως και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η καταγγελία του Ελληνα δημοσιογράφου στο ΔΝΤ υπονοούσε, λίγο-πολύ, ότι άλλαξα ηθελημένα το νόημα των δηλώσεων της κ. Λαγκάρντ για να εξυπηρετήσω, όπως άφησε να εννοηθεί αργότερα, μιντιακά συμφέροντα, τα οποία αντιστρατεύονται την κυβέρνηση.

Αρχικά αντιλήφθηκα από το στέλεχος ότι το θέμα αφορούσε την ανταπόκρισή μου στο «Εθνος», του είπα ότι δεν βάζω εγώ τους τίτλους, αλλά αν ο τίτλος είναι λάθος θα φροντίσω να διορθωθεί στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, και επίσης εάν είναι διαθέσιμο το βίντεο με τις δηλώσεις της κ. Λαγκάρντ θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του ΕΘΝΟΥΣ, όπως και στην προσωπική μου.

Εστειλα τα κείμενα στο στέλεχος, το οποίο τότε μου είπε ότι το πρόβλημα αφορά την ανταπόκρισή μου στο Μέγκα. Απάντησα ότι λυπάμαι αν δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα, ή αν δημιούργησα στον ίδιο πρόβλημα, αλλά χρησιμοποίησα τη δήλωση της κ. Λαγκάρντ, την οποία και ερμήνευσα. Το στέλεχος ΔΕΝ μου ζήτησε να απολογηθώ. Και πως θα μου ζητούσε όταν η ενημέρωση για την …ανταπόκρισή μου ήταν από Ελληνα δημοσιογράφο και όχι από το επίσημο γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα. Εγώ τον ενημέρωσα ότι -όπως κάνουμε πάντα- θα μεταδοθεί το βίντεο των δηλώσεων της κ. Λαγκάρντ την επομένη, όπως και έγινε.

Ως γνωστόν, μετέδωσα στο δελτίο του MEGA ότι ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να γίνει η ελάφρυνση του χρέους χωρίς την διευθέτηση του ασφαλιστικού -κάτι που είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΡΘΟ– έχοντας ως δεδομένο αυτό που είπε η ίδια η κ. Λαγκάρντ και χθες αποκάλυψε ο Πολ Τόμσεν σε κείμενό του στην ιστοσελίδα του ΔΝΤ. Μίλησα για σκληρή προειδοποίηση από τη γενική διευθύντρια προς την Ελλάδα και πρόσθεσα ότι χωρίς μείωση συντάξεων δεν θα υπάρξει ελάφρυνση χρέους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add