Παγώνει καὶ ξεπαγώνει ἡ Ἀρκτικὴ γιατὶ …ἔτσι πρέπει!!! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Φεβρουαρίου 06, 2016

Παγώνει καὶ ξεπαγώνει ἡ Ἀρκτικὴ γιατὶ …ἔτσι πρέπει!!!

Τὰ πάντα γίνονται γιὰ τὶς ἐπιδοτήσεις, ποὺ πληρώνονται ἀπὸ ἐμᾶς στὰ λαμόγια, μέσῳ τῶν πράσινων φόρων, στοὺς λογαριασμοὺς τοῦ ῥεύματος!!!
Παγώνει-ξεπαγώνει και ξαναπαγώνει ο Αρκτικός Ωκεανός, αλλά πάντα από 100% φυσικά αίτια. Ποια «υπερθέρμανση»;

Μόλις τον Δεκέμβριο 2007, όπως μετέδιδε πανηγυρικά το BBC, Αμερικανοί επιστήμονες του Naval Postgraduate School στο Monterey της California, δήλωναν πως, σύμφωνα με τα μοντέλα τους, ο Αρκτικός Ωκεανός θα ήταν ελεύθερος από πάγους και κατάλληλος για ναυσιπλοΐα έως το 2013!

Θεωρούσαν μάλιστα αυτήν την προσέγγιση και συντηρητική! Και Βρετανός καθηγητής του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ συμφωνούσε κι επιβεβαίωνε τα μοντέλα, που έλεγαν πως ο άνθρωπος με τις εκπομπές CO2 ανεβάζει την θερμοκρασία του πλανήτη και γι’ αυτό λειώνουν οι πάγοι.
Ήρθε το 2013, πέρασε και το 2014 και τα μοντέλα πήγαν περίπατο: ο πάγος όχι μόνο δεν έλειωσε, αλλά αυξήθηκε κιόλας! Μπορεί ο πάγος της Αρκτικής να έχει λειώσει με τον πιο πάνω ρυθμό απ’ τα τέλη της δεκαετίας του 1970, αλλά, όπως πάλι η NASA ανακοίνωσε, … (NASA National Snow and Ice Data Centre – NSIDC), ο Αρκτικός πάγος ΑΥΞΗΘΗΚΕ 29% τον Αύγουστο 2013 σε σχέση με τον Αύγουστο 2012, κατά 533.000 τετρ. μίλια!


Βαρύγδουπες εκφράσεις όπως “previous projections had underestimated the processes now driving ice loss – οι προηγούμενες προβολές είχαν υποεκτιμήσει τις διεργασίες που οδηγούν τώρα την απώλεια του πάγου”, “In the end, it will just melt away quite suddenly – στο τέλος απλά θα λιώσει εντελώς ξαφνικά”, “We use a high-resolution regional model for the Arctic Ocean and sea ice forced with realistic atmospheric data – Χρησιμοποιούμε ένα υψηλής ανάλυσης τοπικό μοντέλο για τον Αρκτικό Ωκεανό και το θαλάσσιο πάγο ενισχυμένο με ρεαλιστικά ατμοσφαιρικά δεδομένα”, “expert on Arctic ice – ειδικός στον Αρκτικό πάγο”, χρησιμοποιήθηκαν για ενίσχυση της “μοναδικής αλήθειας” ότι ο πάγος λιώνει.
Ο Αλ Γκορ, ο προπαγανδιστής της «άβολης αλήθειας», χρησιμοποίησε τις συγκεκριμένες πιο πάνω προβλέψεις για τον πάγο που λειώνει στην ομιλία του κατά την παραλαβή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στο Όσλο.

Και ξαφνικά τον Οκτώβριο 2015 ο πάγος έλειωσε! Όχι φυσικά όπως προέβλεπαν οι καταστροφολόγοι, αλλά σ’ ένα πολύ συγκεκριμένο σημείο, που φαίνεται με το βελάκι στην πιο πάνω εικόνα. Όπως δημοσιεύει το climatechangedispatch.com, δημιουργήθηκε μια τρύπα στον πάγο, όπου παρατηρήθηκε υψηλότερη θερμοκρασία και χαμηλότερη αλατότητα του νερού. Μια τρύπα που δεν συνδέεται με προηγηθείσα σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα. Με τι συνδέεται; Με την ύπαρξη ακριβώς από κάτω της υποθαλάσσιας Ράχης Gakkel, μιας ρηξιγενούς ζώνης μήκους 1800 χλμ, όπως φαίνεται με την κόκκινη γραμμή στην πιο κάτω εικόνα:

Το Gakkel ridge αποτελεί το όριο ανάμεσα στις λιθοσφαιρικές πλάκες της Βόρειας Αμερικής και της Ευρασίας. Τέτοιες ρηξιγενείς ζώνες με ρωγματωμένα πετρώματα επιτρέπουν την αποδέσμευση ποσοτήτων μεθανίου, που βρίσκεται αποθηκευμένο σε θύλακες ή στρώματα, όταν συμβεί κάποιο σεισμικό γεγονός ή όταν συμβούν κινήσεις του μάγματος. Η έκλυση μεθανίου συνοδεύεται από έκλυση θερμότητας και τέτοια έκλυση μεθανίου/θερμότητας παρατηρήθηκε απ’ τους δορυφόρους της ΝΑΣΑ για την συγκεκριμένη περιοχή τον Μάρτιο 2014, μετά από σεισμό μεγέθους 5,4 ρίχτερ. 

Μέχρι το 1999 το Gakkel ridge θεωρείτο μη ηφαιστειακό, αλλά εκείνη την χρονιά επιστήμονες που επέβαιναν σε πυρηνικό υποβρύχιο εντόπισαν ενεργά ηφαίστεια. Το 2001 δυο παγοθραυστικά απ’ την Γερμανία και τις ΗΠΑ εξερευνώντας την περιοχή βρήκαν ενδείξεις για ύπαρξη υδροθερμικών αναβλύσεων, που είναι συνήθεις στα όρια λιθοσφαιρικών πλακών και στα ηφαίστεια. Μια εργασία του 2008 στο Nature παρουσιάζει τα αποτελέσματα του ερευνητικού προγράμματος AGAVE (“Arctic Gakkel Vents Expedition”): περίπου το 60% της εξωτερικής επιφάνειας της γης αποτελείται από ωκεάνιο φλοιό, που δημιουργήθηκε από ηφαιστειακή δράση σε μεσοωκεάνιες ράχες σαν την Gakkel ridge και παρόλο που μέχρι τώρα μόνο ένα μικρό μέρος του φλοιού έχει ερευνηθεί, θεωροίτο πως σε μεγάλα βάθη (>3000μ) σταματά η ηφαιστειακή δραστηριότητα, πιθανώς επειδή το περιεχόμενο του φλοιού σε πτητικές ουσίες είναι πολύ μικρό για να θρυμματίσει το μάγμα σε τόσο υψηλές υδροστατικές πιέσεις. Ωστόσο η έρευνα AGAVE, με φωτογραφίες και βίντεο στο Gakkel ridge, σε βάθος 4000μ, απεκάλυψε πως ακόμα και σ’ αυτά τα βάθη είναι δυνατή η συνέχιση της υποθαλάσσιας ηφαιστειακής δραστηριότητας, ελευθερώνοντας θερμότητα κάτω απ’ τους πάγους του Αρκτικού Ωκεανού. “Τhe axial valley at 4,000 m water depth is blanketed with unconsolidated pyroclastic deposits – η αξονική κοιλάδα στα 4.000μ βάθος είναι καλυμμένη με μη συσσωματωμένες πυροκλαστικές αποθέσεις» λένε οι ερευνητές, κι όλοι όσοι έχουμε πάει στην Νέα Καμμένη στην Σαντορίνη έχουμε δει από κοντά τι είναι οι «μη συσσωματωμένες πυροκλαστικές αποθέσεις», είναι τα κομμάτια βράχου, χαλίκια και στάχτη που εκσφενδονίζονται από μια ηφαιστειακή έκρηξη. Ενεργό ηφαίστειο, αυτό δείχνουν οι μη συσσωματωμένες πυροκλαστικές αποθέσεις.

Στην περίοδο 1999-2007 υπήρξε καταγεγραμμένη σεισμική δραστηριότητα στο Gakkel ridge και πλέον το λειώσιμο του πάγου για το οποίο μετέδιδε το 2007 το BBC αποδίδεται από γεωλόγους στην υποθαλάσσια έκλυση θερμότητας, μια 100% φυσική αιτία, που δεν έχει την παραμικρή συσχέτιση με ανθρώπινες δραστηριότητες. Όπως από φυσική αιτία λειώνουν και ξαναπαγώνουν οι παγετώνες των Ιμαλαΐων, όπως από φυσικά αίτια αυξάνονται οι πάγοι στην Ανταρκτική. Μέχρι πότε οι κλιματολόγοι του IPCC του ΟΗΕ θα επιμένουν να αγνοούν τις φυσικές γεωλογικές διεργασίες του πλανήτη; Μια τόση δα τρυπούλα στον πάγο, σαν αυτή του Οκτωβρίου 2015, ήταν αρκετή για να καταρρεύσει η παράνοια του Αλ Γκορ. Αλλά πόσοι άραγε το πληροφορήθηκαν;
λιγνίτης, ὁ δικός μας χρυσὸςΚαὶ νὰ σκεφθοῦμε πὼς τὸ 2000 ἔλεγαν πὼς θὰ χάναμε τὸ …χιόνι!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

add